Sari la conținut
Home » 10 sfaturi pentru drumeții cu pisica. Ce trebuie să includeți în bagaj când plecați în călătorie cu felina

10 sfaturi pentru drumeții cu pisica. Ce trebuie să includeți în bagaj când plecați în călătorie cu felina

10 sfaturi pentru drumeții cu pisica sunt esențiale atunci când aveți o felină ca animal de companie și vă doriți să petreceți timp liber de calitate cu ea.

Oamenii fac drumeții din mai multe motive, cum ar fi pentru sănătate, pentru mișcare fizică, cât și pentru întoarcerea la natură și găsirea păcii interioare.

Dacă sunteți un pasionat de drumeții, s-ar putea să preferați să faceți drumeții cu un prieten sau să mergeți singur. Dar, atunci când aveți o pisică ar putea fi cea mai bună alegere.

Drumeția cu pisica poate fi o experiență satisfăcătoare pentru tine și pentru prietena ta felină, dacă o practici cum trebuie și urmezi câteva sfaturi.

Siguranța este esențială, astfel că trebuie să achiziționați echipamentul potrivit

Siguranța trebuie să fie o prioritate absolută, ceea ce înseamnă să folosiți echipamentul potrivit, cum ar fi un ham pentru pisici, un rucsac și o lesă.

De asemenea, este necesar să vă asigurați că aveți suficientă hrană și apă pentru pisica dvs. și că este la zi cu toate vaccinurile.

Nu vă gândiți să vă aruncați imediat într-o drumeție de mare intensitate cu pisica dumneavoastră.

În schimb, începeți ușor, cu o pregătire înainte de drumeție și pornind cu un traseu ușor. Citiți aceste sfaturi utile pentru a vă asigura că dvs. și pisica dvs. aveți cea mai bună experiență în drumeție.

Oamenii își iau cel mai des câinii în drumeții, nefiind la fel de obișnuit să vă luați pisica cu voi. Cu toate acestea, poți face drumeții cu pisica ta și poți să ai parte de o experiență incredibilă.

Atât timp cât respectați măsurile de precauție și sunteți atenți la nevoile pisicii, cu siguranță, vă veți putea bucura de timp de calitate alături de ea pe trasee. Dar, este esențial să vă asigurați că pisica dumneavoastră este genul de animal căruia îi place să facă mișcare, să se plimbe.

Ce rase de pisici sunt cele mai indicate pentru drumeții?

Deși fiecare pisică este unică, unele rase au mai multe șanse să se bucure de drumeții decât altele. Nu este o listă exhaustivă, dar iată câteva dintre cele mai bune rase de pisici pe care le poți lua în drumeții. De obicei, aceste pisici adoră să fie afară, adoră să petreacă timp cu companionii lor umani. Acestea sunt: Maine Coon, Siameză, Bobtail American, Bengal, American Shorthair, Manx, Persan, Ocicat, Abisinian, Van turcesc, cât și anumite rase mixte de pisici din adăpost.

10 sfaturi pentru drumeții cu pisica 

Dacă sunteți gata să vă faceți pisica partener de drumeție, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a porni în călătorie.

Cunoașteți-vă pisica

Așa cum am menționat anterior, nu vă luați pisica în drumeții dacă nu-i place să fie afară. Cunoașterea și înțelegerea pisicii tale este esențială, astfel încât să nu o forțezi să facă ceva ce nu dorește.

Evident, acest sentiment nu se aplică la lucruri esențiale, cum ar fi mersul la veterinar. Dar drumețiile sunt o dorință, nu o nevoie (indiferent cât de pasionat de această activitate ești). Așadar, dacă prietenul tău felin nu poate face față unei drumeții sau preferă să stea în casă, respectă-ți pisica.

Nu vă grăbiți

Dacă pisica dvs. pare dispusă să facă o plimbare, luați totul încet. Înainte de a pleca în pădure, începeți în curtea din spate. Trebuie să vă luați timp pentru a vă obișnui pisica cu lesa, cu mersul în rucsacul pentru pisici și cu plimbările.

Atunci când vă obișnuiți pisica cu lesa, începeți cu câteva minute în jurul curții, apoi extindeți timpul puțin câte puțin. Odată ce pisica dvs. se simte confortabil, duceți lucrurile în fața curții și în sus și în josul străzii dvs. Pe măsură ce faceți acest lucru, pisica dvs. va deveni mai confortabilă cu procesul și va fi mai bine pregătită pentru plimbare.

Luați echipamentul potrivit

S-ar putea să aveți deja tot ce vă trebuie pentru o drumeție perfectă. Dar atunci când vă luați pisicuța cu tine, trebuie să adăugați ceva la lista de pregătiri. Asigurați-vă că achiziționați un echipament de înaltă calitate și durabil pentru pisica dumneavoastră.

Atunci când mergeți în drumeție cu pisica dvs., ar trebui să includeți următoarele elemente pe lista de bagaje.

 • un rucsac confortabil și rezistent pentru pisici (prețiosul tău animal de companie nu va merge tot timpul);
 • un ham și o lesă pentru pisici (lesă de 1,80 m pentru felinele începătoare);
 • un vas pliabil pentru mâncare și apă;
 • o cantitate adecvată de hrană și recompense;
 • o trusă de prim ajutor pentru animale de companie;
 • saci pentru deșeuri de animale de companie sau o cutie de gunoi portabilă și o lopată;
 • plăcuțele de identificare actuale ale pisicii dumneavoastră (pe zgardă);
 • o fotografie recentă a pisicii dvs.;
 • cușcă portabilă pentru pisici;
 • protecție solară pentru pisica dumneavoastră (mai ales dacă are blana deschisă);
 • un ham și o lesă suplimentare, pentru orice eventualitate.
 1. Vizita la veterinar

Înainte de călătorie, asigurați-vă că pisica dvs. este la zi cu toate vaccinurile și că este protejată împotriva puricilor și căpușelor. De asemenea, discutați cu medicul veterinar despre planurile dumneavoastră pentru a vă asigura că pisica dumneavoastră este într-o condiție fizică bună și că poate face față drumeției planificate.

Cărați-vă pisica afară pe ușă

Ca regulă generală, cărați-vă pisica ori de câte ori ieșiți din casă cu ea în lesă. Acesta este un pas simplu pentru a stabili cu pisica că nu are dreptul să iasă pe ușă atunci când aceasta se deschide. Luarea acestei măsuri de precauție poate ajuta la limitarea probabilității ca pisica să iasă pe ușă în viitor.

Alegeți un traseu liniștit și ușor

Cel puțin, cât timp pisica ta este începătoare, alege un traseu liniștit, ușor. Vreți să păstrați șansele scăzute de a întâlni mulți alții (în special excursioniști cu câini) pe drum. De asemenea, găsiți și un traseu scurt pentru început.

Dacă pisicii tale îi place această experiență, poți alege un traseu mai lung pentru data viitoare. Apoi, puteți începe să vă diversificați traseul. Dar păstrarea unui ritm cât mai lent este întotdeauna înțeleaptă, indiferent de nivelul de experiență al pisicii dumneavoastră.

 1. Mergeți în ritmul pisicii dvs.

Lasă-ți pisica să stabilească ritmul atunci când ești în drumeție. Dacă vrea să se oprească și să adulmece un loc pentru o vreme, lăsați-o să o facă. Dacă vor să se odihnească pentru un moment, stați cu ea și bucurați-vă de compania reciprocă. Nu grăbiți experiența și lăsați-vă pisica să vă fie ghid.

Faceți ca pisica să se simtă confortabil cu mașina

Cu excepția cazului în care traseul de drumeție pe care intenționați să îl folosiți se află la distanță de mers pe jos de casa dumneavoastră, pisica dumneavoastră trebuie să se obișnuiască cu o plimbare cu mașina. Probabil că deja o duceți la veterinar cu mașina, dar dacă este așa, este posibil ca ea să asocieze mașina cu lucruri negative.

Asigurați-vă că aveți un ham corespunzător pentru pisica dvs. în mașină. Începeți cu plimbări scurte, poate doar în jurul blocului. Oferiți-i pisicii dvs. multe recompense și laude, astfel încât să asocieze mașina cu ceva pozitiv.

Fiți atenți la comportamentul pisicii dumneavoastră

În timpul aventurii de drumeție, monitorizați comportamentul și atitudinea pisicii dumneavoastră. Fiți atenți la schimbările de dispoziție sau de activitate fizică. Fiți cu ochii în patru pentru potențiale probleme sau semne de epuizare din cauza căldurii și alte potențiale condiții.

Dacă pisica dvs. pare obosită, opriți-vă și odihniți-vă. Dacă îi este sete sau îi este cald, oferiți-i apă proaspătă și rece și timp să se răcorească.

Ciparea pisicii

Ciparea animalului dumneavoastră de companie poate face diferența în găsirea acestuia în cazul în care se întâmplă ceva de neconceput și vă separați unul de celălalt.

Asigurați-vă că ați înregistrat numărul de microcip al animalului dumneavoastră de companie înainte de a pleca în călătorie. Petrecerea timpului de calitate cu animalele de companie este o necesitate atunci când ești stăpân de animale de companie.

10 sfaturi pentru drumeții cu pisica poate să fie de mare ajutor atunci când sunteți la început și nu aveți experiența necesară în organizarea unei drumeții alături de prietenul vostru blănos.