Sari la conținut
Home » Vrei să mergi în drumeție cu câinele tău? Iată de ce trebuie să ții cont

Vrei să mergi în drumeție cu câinele tău? Iată de ce trebuie să ții cont

Ce visează patrupezii noștri?

Vrei să mergi în drumeție? Drumețiile reprezintă o modalitate minunată de a face exerciții cu câinele tău. Cu puțină planificare, amândoi vă puteți bucura de beneficiile activității în mijlocul naturii.

Fie că faci o drumeție de o zi sau planifici o excursie mai lungă, asigură-te că animalul tău de companie este în formă. De asemenea, trebuie să fie vaccinat și să aibă microcip și o plăcuță de identificare cu informații actualizate.

Asigură-te că poate parcurge drumul

Informează-te în avans pentru a verifica dacă traseul pe care intenționezi să-l urmezi este accesibil. Acesta este un mod bun de a te asigura că vei putea profita la maximum de ziua ta.

Vrei să mergi în drumeție: Menține-ți câinele hidratat

Vrei să mergi în drumeție: Un Akita
Vrei să mergi în drumeție: Un câine de rasă Akita

La altitudini mai mari, câinele tău se poate deshidrata mai rapid.

Asigură-te că ai suficientă apă atât pentru câinele tău, cât și pentru tine. Ia cu tine și un vas din care să poată să bea atunci când simte nevoia. Un vas ușor din plasttic sau aluminiu sau unul pliabil de silicon sunt ușor de transportat și de folosit.

Ia cu tine mâncare pentru refacere

Chiar dacă planifici doar o drumeție scurtă, ia o cantitate mică de hrană pentru a-ți ajuta câinele să se refacă dacă este necesar.

Dacă ești în căutarea celei mai bune hrane uscate pentru câini activi alege-le pe cele cu surse de carbohidrați de înaltă calitate pentru energie susținută și aminoacizi pentru a hrăni mușchii. Sunt importante inclusiv în timpul perioadei de recuperare după drum.

Vrei să mergi în drumeție: Fii pregătit pentru primul ajutor

Leziuni comune precum tăieturi pot apărea în timpul drumețiilor, atât la oameni, cât și la animale. Asigură-te că ai la tine un trusă de prim ajutor care include:

  • O fașă elastică, bandaje din tifon și bureți
  • Bandă adezivă
  • Pensete (pentru căpușe)
  • Foarfece mici pentru unghii și un cutter
  • Apă oxigenată
  • Pudră hemostatică
  • Apă distilată pentru ochi
  • Un unguent antibiotic

Ține-ți câinele în lesă

Nu lăsa entuziasmul și simțul aventurii câinelui tău să-l aducă în situații periculoase. Dacă îl ții într-o lesă mai lungă îl va ajuta să rămână în siguranță. Și îl împiedică să intre în contact cu animale sălbatice, alți câini sau oameni.

Urmând aceste sfaturi, vei face ca drumețiile cu câinele tău să fie o modalitate minunată de a vă bucura împreună de o zi activă, susțin cei de la purina.com.