Sari la conținut
Home » Urșii protejați: Americanii iau măsuri pentru creșterea populației de grizzly

Urșii protejați: Americanii iau măsuri pentru creșterea populației de grizzly

Județul din România cu cei mai mulți urși pe stradă

Urșii protejați. Recent, Serviciul Parcurilor Naționale și Serviciul pentru Pescuit și Faună Sălbatică al SUA au publicat un proiect de plan pentru reintroducerea ursului grizzly în Ecosistemul North Cascades, o regiune pe care o străbăteau cu mii de ani în urmă.

Coaliția Friends of the North Cascades Grizzly Bear aplaudă publicarea proiectului de plan și a declarației privind impactul asupra mediului. Acesta reprezintă un pas important în aducerea înapoi a ursului grizzly într-un ecosistem potrivit, întinzându-se de la Washington până în Columbia Britanică.

Urșii protejați: Revenirea în habitatul istoric

Urșii protejați: Un urs la picnic
Urșii protejați: Un urs la picnic care aștepată cu nerăbdare mâncarea

North Cascades este unul dintre cele mai importante ecosisteme intacte din America de Nord. Dar nu este complet fără urs grizzly.

„Reintroducerea ursului grizzly în habitatul său istoric din North Cascades reprezintă o oportunitate de a corecta conflictul între om și fauna sălbatică. Și de a permite acestor animale incredibile să inspire generațiile viitoare”, a declarat Kathleen Callaghy, reprezentant pentru zona de nord-vest al organizației Defenders of Wildlife.

Acesta este al doilea încercare făcută de agenții guvernamentale de a restabili populația de ursi grizzly în NCE. Un proces început în 2015 a fost întrerupt de administrația Trump în 2020. La momentul respectiv, peste 159.000 de susținători au trimis mesaje în sprijinul reintroducerii grizzlyilor.

Grizzly și oamenii conviețuiesc

NCE este una dintre cele două zone federale de recuperare a ursului grizzly fără o populație stabilită de urși. Migrația naturală a urșilor este puțin probabilă să repopuleze zona. În schimb, bazându-se pe decenii de cercetări aprofundate, biologii sugerează relocarea.

„Grizzly și oamenii conviețuiesc în alte părți din Vest”, a spus Jack Oelfke, un localnic din comitatul Skagit. Oelfke, care este un pasionat al drumețiilor și fost manager al Serviciului Parcurilor Naționale, amia precizat „Trebuie să ne adunăm curajul de a-i aduce înapoi ca parte esențială a peisajului nostru sălbatic comun aici, în North Cascades”, conform worldanimalnews.com.