Sari la conținut
Home » Cei mai buni prieteni ai omului: Cățelușii care au ținut în siguranță o fetiță dispărută

Cei mai buni prieteni ai omului: Cățelușii care au ținut în siguranță o fetiță dispărută

Kaeberlein codirector al Dog Aging Project cu cainii sai

Cei mai buni prieteni ai omului. O fetiță în vârstă de 2 ani a făcut știri după ce a plecat de acasă în timp ce se afla în compania celor doi câini ai familiei. Loialitatea acestor căței nu a cunoscut limite, aceștia ținându-i companie micuței dispărute pe tot parcursul micii sale aventuri.

S-a constatat chiar că folosea unul dintre câini drept pernă atunci când a fost descoperită în pădure, la câțiva kilometri de casa ei.

Câinii familiei o însoțesc pe fetița dispărută în pădure

Fetița și tovarășii ei canini sunt locuitori din Faithorn – un sat neîncorporat din Peninsula Superioară a statului Michigan. Micuța comunitate este situată în apropierea graniței cu Wisconsin, la aproximativ 100 km sud-vest de Marquette.

După ce au realizat cu strângere de inimă că copilul lor nu era de găsit nicăieri în casă, membrii neliniștiți ai familiei micuței au contactat imediat poliția. Apelul a avut loc miercuri, în jurul orei 20.00. Polițiștii de la Postul Iron Mountain al Poliției de Stat din Michigan s-au grăbit să ajungă la reședința familiei.

Timp de mai multe ore, autoritățile au căutat locul unde se afla fetița cu ajutorul unor drone teleghidate și al unor câini polițiști. Cu toate acestea, nu au avut noroc.

Cetățeni din Michigan și din statul vecin Wisconsin s-au alăturat căutărilor. În cele din urmă, un șofer de ATV a reperat-o pe micuța dispărută – teafără și nevătămată – la miezul nopții, la aproximativ 5 km de casă. Ceea ce a încălzit cu adevărat inimile, însă, a fost situația în care a fost găsită.

Câinii se dovedesc a fi cei mai buni prieteni ai unei fete

Câinele care stă cu copilul
Câinele care petrece timp cu un copil

Custodele canin de încredere le-a ținut companie tinerei pupile pe tot parcursul experienței. Unul dintre câinii familiei a devenit chiar voluntar perna ei!

Comentând întâlnirea sănătoasă, locotenentul Mark Giannunzio a remarcat: „Ea s-a întins și a folosit unul dintre câini ca pernă, iar celălalt câine s-a întins chiar lângă ea și a ținut-o în siguranță. Este o poveste cu adevărat remarcabilă”.

Potrivit lui Giannunzio, personalul medical a efectuat un control amănunțit asupra fetei după ce a fost salvată. Ea părea să fie sănătoasă și nu suferise nicio rană. În mod clar, cooperarea și coordonarea dintre agențiile guvernamentale și cele voluntare au făcut posibil acest final fericit, conform dogtime.

Eforturile comunității au un rol important în scenarii de acest gen, potrivit poliției de stat. Desigur, nu putem uita adevărații eroi necunoscuți ai acestei povești: câinii loiali ai familiei care au vegheat asupra micuței lor umane aventuroase.