Sari la conținut
Home » Cauzele hiperactivității la câini. Cum o puteți ține sub control

Cauzele hiperactivității la câini. Cum o puteți ține sub control

Cum îmi ordonez câinele să nu mai tragă de lesă?

Cauzele hiperactivității. L-ați descrie pe prietenul dumneavoastră blănos ca fiind hiperactiv? Neatent? Dificil de antrenat? Dacă răspunsul este afirmativ, este posibil să aveți de-a face cu un câine hiperactiv. Un diagnostic pentru tulburare de deficit de atenție pentru câini. Simptomele includ neatenție, incapacitatea de a fi antrenat, comportament eratic și energie sălbatică.

Hiperactivitatea, așa cum a fost descrisă mai sus, este un termen general pentru incapacitatea unui câine de a rămâne calm sau de a acorda atenție. Dar motivele variate pentru care acest lucru se întâmplă sunt numeroase. Totul, de la constituția biologică a câinelui la dieta și rutina sa de exerciții, poate fi un factor. Cele mai comune cauze sunt:

  • Caracteristicile rasei
  • Anii de cățeluș
  • Comportamentul condiționat
  • Lipsa de stimulare
  • Dieta corespunzătoare

Cauzele hiperactivității: Caracteristicile rasei

German Shepherds, Border Collies, Golden Retrievers, Siberian Huskies, Terriers – ce au în comun aceste rase de câini? Au fost crescuți pentru o muncă dificilă.

Ciobăneștii germani au fost crescuți din cei mai inteligenți și ascultători câini din Germania. Adunau oile și le protejau de prădători.

Golden Retrieverii au fost crescuți cu un simț impecabil al mirosului și al urmăririi. Îi însoțeau pe vânători și urmăreau vânatul rănit, aducându-l stăpânului lor.

Același lucru este valabil și pentru multe alte rase de câini.

Aceste rase de câini sunt menite să fie active, atente și bine antrenate (atât fizic, cât și mental). Ce se întâmplă însă când aceste rase nu primesc acest fel de acțiune? Răspunsul, din păcate, ar putea fi ceva asemănător cu forma umană a ADHD-ului.

Ideea este însă că, orice câine ar trebui să beneficieze de antrnament și activitate, pe specificul rasei sale, îndă de la începutul vieții sale.

Anii de cățeluș

Cauzele hiperactivității: Caine gata de adopție
Cauzele hiperactivității: Caine gata de adopție care stă să fie mângâiat

Când un câine crește, de obicei ar trebui să fie în preajma altor câini mai în vârstă. Oamenii oferă iubire și sprijin, dar pot fi distrași ușor pentru ore întregi. Uitându-se la televizor, de exemplu, domeniu la care excelăm.

Câinii sunt mai puțin pasionați de Netflix. Ceea ce înseamnă că au nevoie de tipul de atenție și grijă care vine intuitiv din partea altor câini.

În acești ani de formare, socializarea, antrenamentul corespunzător și recompensa pozitivă sunt cheia pentru evoluția generală a unui câine cu energie ridicată în anii lor ulteriori. Un câine bine antrenat primește mai multă atenție din partea altor câini. Dar și a altor oameni și mai multă dragoste din partea stăpânilor. Prin urmare, este absolut esențial să aveți grijă suplimentară în anii de cățeluș pentru a preveni comportamentul hiperactiv.

Cauzele hiperactivității: Comportamentul condiționat

Ceea ce mulți stăpâni consideră a fi lipsă de disciplină la câinii lor este de fapt lipsa de disciplină. Imaginați-vă următorul scenariu: un câine cu energie ridicată, greu de antrenat încă de la început:

Stăpânul începe să îl antreneze, dar după multe încercări renunță.

Câinele este liber să-și vadă de treabă din nou.

Poate că animalul este chiar „răsplătit” cu afecțiune și/sau cu gustări. În ciuda faptului că nu învață o comandă nouă.

Când stăpânul încearcă din nou să îl antreneze, câinelui îo va lua mai mult timp să învețe ce i se cere.

Din nou, stăpânul nu are răbdare să reziste hiperactivității câinelui.

Poate că de data aceasta însă comportamentul câinelui va fi întâmpinat cu supărare și furie. Ceea ce va adăuga și mai mult la anxietatea sa.

La acest punct, câinele nu va avea înțelegere deloc sau foarte puțină pentru sesiunile de antrenament. În plus, va ști că sesiunea de antrenament va lua sfârșit dacă va continua să facă orice. Astfel că nu va asculta cât timp va dura.

Astfel, indisciplina ca mod de comportament a fost învățată.

Există o sută și una de moduri în care acest lucru poate să se întâmple. Totuși, cele două probleme cele mai comune sunt recompensarea după o sesiune nereușită și emoțiile stăpânului.

Lipsa de stimulare

Hiperactivitatea la câini îi face să aibă multă energie fizică și mentală. Prin urmare, stimularea de care au nevoie este dublă. Ei trebuie să facă exerciții. Și multe. Dar trebuie, de asemenea, să învățe noi trucuri. Evitați doar modelul de mai sus.

Știți cât de mult exercițiu necesită rasa și mărimea câinelui dvs. în parte. O excursie într-un parc cu câini îl va face să alerge, să socializeze și să obosescă în timp util. Ca bonus suplimentar, odată ce câinele dumneavoastră este obosit, sesiunile de antrenament vor deveni probabil mai ușoare.

Cauzele hiperactivității: Dietă corespunzătoare

Mâncarea sănătoasă zilnică poate ajuta digestia, ciclul de somn și nivelurile de energie ale câinelui dumneavoastră. Ceea ce, probabil, este corelat cu comportamentul lor hiperactiv.

Prin urmare, este important ca animalul dumneavoastră de companie să absoarbă toți nutrienții necesari. Alimentația potrivită este o garanție că animalul dvs. este fericit și sănătos din punct. Hrana pe care i-o dați influențează comportamentul cognitiv și poate ajuta la promovarea calmului, potrivit vetericyn.com.