Sari la conținut
Home » Cum calculezi vârsta câinelui tău? Echivalentul în anii noștri

Cum calculezi vârsta câinelui tău? Echivalentul în anii noștri

Ce trucuri știe să facă câinele tău? Sursa foto: pexels.com

Cum calculezi vârsta câinelui tău? Există mai multe modalități de a identifica vârsta unui câine și de a traduce anii de câine în ani umani. Aceste lucruri pot ajunge de la formarea dinților până la dezvoltarea corpului lor.

Apoi, există regula clasică a lui 7: 1 an în „timp uman” este egal cu 7 „ani de câine”. Cu toate acestea, cercetările arată că aflarea exactă a modului în care se poate traduce anii de câine în ani de om poate să nu fie la fel de simplă ca înmulțirea unui număr cu 7.

Deci, cum puteți calcula vârsta câinelui dumneavoastră?

Cum calculezi vârsta câinelui tău?

În ciuda popularității acestei formule, conform căruia 1 an pentru un câine este egal cu 7 ani umani, nu este chiar atât de simplu. Echivalentul vârstei câinelui la om se poate schimba de la un an la altul, în funcție de vârsta și mărimea animalului tău de companie.

Toți cățeii vor câștiga aproximativ 15 ani umani în primul an de viață. În al doilea an de viață echivalează cu încă nouă ani.

După al doilea an, însă, cifrele tind să difere. Rasele mai mari vor „îmbătrâni mai repede” pe hârtie, ceea ce înseamnă că echivalentul vârstei lor umane va fi mai mare decât cel al unui câine mai mic care s-a născut în aceeași perioadă.

Acest lucru poate suna puțin trist sau chiar îngrijorător, așa că este important să ne amintim că vârsta nu este un indicator al sănătății sau al speranței de viață.

Așa cum le spunem oamenilor, vârsta este doar un număr.

Cum se calculează anii câinilor în ani umani?

Oricât de mult ai spera să găsești o formulă rapidă care să te ajute să calculezi vârsta umană a cățelului tău, determinarea răspunsului va necesita câțiva pași.

Primul an de viață al unui câine este echivalentul a aproximativ 15 ani umani.

Al doilea an de viață al unui câine este echivalentul a nouă ani umani. Acest lucru face ca un câine de 2 ani, de talie medie, să aibă aproximativ 24 de ani în ani umani.

Începând cu al treilea an, fiecare an canin echivalează cu aproximativ cinci ani umani.

Pare cel mai simplu să calculăm vârsta unui câine atunci când acesta se află în primii ani de viață. Însă, mai există un alt factor important de luat în considerare.

Aceste calcule sunt făcute pentru câinii de talie medie. Cățeii mai mari, din păcate, sunt cunoscuți ca având o durată de viață mai scurtă și o îmbătrânire fizică mai rapidă.

Astfel, fiecare an canin va fi egal cu mai mult de cinci ani umani. La celălalt capăt al spectrului, rasele mai mici îmbătrânesc într-un ritm ușor mai lent, ceea ce reflectă „vârsta lor umană”.

Ce vârstă are un câine în anii noștri – Tabel

Câți ani are un câine de 10 ani în ani umani?

Ar trebui să cunoaștem rasa, sau cel puțin mărimea câinelui pentru a le estima vârsta în ani umani. Numărul va fi semnificativ mai mare pentru un cățel mare decât pentru unul mic, potrivit pawtracks.

Vârstele umane pentru câinii de 10 ani sunt între 56 și 78 de ani, în funcție de greutatea lor. Medicii veterinari au ajuns la aceleași cifre: câinii de talie mică la vârsta de 10 ani echivalează cu 56 de ani umani, în timp ce câinii de talie medie și mare echivalează cu 60 și, respectiv, 66 de ani.