Sari la conținut
Home » Ce are poate să mănânce hamsterul tău? Hamsterii sunt animale de companie foarte populari

Ce are poate să mănânce hamsterul tău? Hamsterii sunt animale de companie foarte populari

Câți ani poate să trăiască un hamster?

Hamsterii sunt animale de companie foarte populaie, dar uneori nu primesc hrana și gustările de care au nevoie pentru a prospera.

Să știi ce pot mânca hamsterii este esențial pentru a-i ajuta să mențină o  viată sănătoasă optimă. Ei au nevoie de diete speciale pentru a rămâne sănătoși, deci asigurați-vă că le oferiți alimentele și gustările de care au nevoie pentru a se simți bine. Ei sunt omnivori, ceea ce înseamnă că mănâncă atât plante, cât și insecte.

Hamsterii sunt animale de companie foarte populari

Hamsterii sunt animale de companie foarte populari. Aceștia nu sunt cunoscuți ca fiind pretențioși la mâncare. Vor mânca aproape orice este comestibil și li se oferă  dacă sunt destul de înfometați. De aceea, trebuie să vă asigurați că tot ceea ce le oferiți este benefic pentru sănătatea animalului.

Dieta hamsterului ar trebui să fie plină de varietate. Includeți următoarele în bolul lor:

1. Granule comerciale pentru hamsteri: Dieta granulată este recomandată în locul meselor amestecate, deoarece hamsterii nu pot selecta ceea ce le place și lăsa ceea ce nu le place. Hamsterii care au o mâncare preferată  pot mânca doar acea mâncare și pot lăsa restul, ceea ce poate duce la deficiențe nutriționale.

2. O mână de fân de timotei: Acesta furnizează o cantitate mare de fibre, de care hamsterii au nevoie pentru a-și menține sistemul digestiv în funcțiune corectă. De asemenea, ajută la menținerea dinților hamsterului în stare bună.

3. Fructe și legume acceptabile: Cele mai bune fructe și legume pentru hamsterul  sunt enumerate mai jos.

4. Câteodată, viermi de mătase sau jumătate de ou fiert pentru a adăuga proteină.

De asemenea, ar trebui să le oferiți acces constant la apă curată și proaspătă. Dacă observați că bolul de apă se murdărește, aruncați apa și curățați-l, apoi reumpleți-l. Aceasta ar putea trebui să fie făcută de mai multe ori pe parcursul zilei.

 Fructele oferă nutrienți precum potasiul, manganul și vitamina C

Fructele precum merele, bananele, pepenele și căpșunile reprezintă excelente gustări pentru animalul vostru de companie, deoarece le furnizează fibre alimentare, zaharuri naturale și vitamine esențiale pentru menținerea unei sănătăți bune.

Ce are voie hamsterul să mănânce? sursa foto: dreamstime.com
Ce are voie hamsterul să mănânce? sursa foto: dreamstime.com

Ele oferă, de asemenea, nutrienți precum potasiul, manganul și vitamina C, care ajută la evitarea diferitelor probleme de sănătate, cum ar fi constipația sau digestia slabă. Următoarele fructe sunt potrivite pentru hamsteri, servite cu moderație sau ca gustări ocazionale:

1. Banane: Bananele conțin cantități mari de potasiu, care ajută la prevenirea crampelor musculare și slăbiciunii la animalul vostru de companie. Contribuie la reglarea tensiunii arteriale, așa că dacă hamsterul dvs. a fost stresat în ultima vreme, aceasta este o gustare excelentă pentru el! Le puteți da banane întregi, dar aveți grijă să nu le hrăniți în exces, deoarece ar putea provoca probleme digestive precum diareea.

2. Mere: Merele sunt bune pentru hamsteri deoarece conțin multe fibre și vitaminele B1, B2 și C. Cu toate acestea, ar trebui să evitați să le oferiți mere întregi, deoarece pot cauza probleme digestive animalului. Tăiați mărul în bucăți mici înainte de a-l oferi animalului dvs.

3. Afine: Afinele conțin antioxidanți care ajută la combaterea celulelor canceroase și stimulează sistemul imunitar al animalului dvs. De asemenea, conțin vitamina C, care ajută la prevenirea infecțiilor la hamsteri.

4. Piersici: Piersicile sunt acceptabile pentru hamsteri, cu condiția să nu le hrăniți în exces și să nu le oferiți niciodată sub formă de conserve sau cu adaos de zahăr.

5. Pepene: Diverse tipuri de pepene sunt bune pentru hamsteri, dar, din nou, nu le oferiți o felie întreagă. Li se vor înnebuni. Oferiți o porție foarte mică de pepene tăiat în bucăți.

6. Pere: La fel ca merele, perele sunt potrivite pentru hamsteri. Asigurați-vă doar că le tăiați în bucăți și nu oferiți semințe animalelor voastre mici, conform lovetoknowpets.com.