Sari la conținut
Home » Ce fructe pot mânca câinii

Ce fructe pot mânca câinii

Ce fructe pot mânca câinii este o întrebare la care căutăm răspuns atunci când companionul nostru dorește să îi dăm ce mâncăn. Știm că câinii mânâncă aproape orice, inclusiv alimente care îi pot îmbolnăvi. De aceea, depinde de tine, ca proprietar, să te asiguri că puiul tău nu înghite alimentele greșite.

S-ar putea să te întrebi: pot câinii să mănânce afine? Să știi că răspunsul este afirmativ.

Ce fructe pot mânca câinii. Afinele, bune pentru câini

„Poți să hrănești un câine cu fructe de pădure, oferindu-i cu moderație, adică să fie porții mici”, spune Jerry Klein, șef veterinar pentru Clubul American Kennel.

De asemenea, este important să știi că afinele și alte fructe conțin fructoză. Consumul prea crescut din acest zahăr poate face ca patrupedele să se aleagă cu kilograme în plus și asta poate cauza probleme de sănătate.

Cu moderație, majoritatea fructelor și legumelor sunt sigure pentru câini. Poți să îi oferi câinelui o diversitate în dieta sa, oferindu-i ocazional fructe sau legume, pentru că ele au multe avantaje nutriționale.

Ce fructe pot mânca câinii. Pot să mănânce câinii căpșuni?

Căpșunile sunt un deliciu dulce și hrănitor, mai ales primăvara și vara. Dar este sigur să hrănești câinii cu căpșuni?

Potrivit experților, cel mai sigur este să le oferi puilor căpșuni în cantități mici.

Căpșunile conțin o mulțime de beneficii pentru sănătate atât pentru oameni, cât și pentru câini. Unele dintre cele mai abundente vitamine, minerale și alți nutrienți importanți găsiți în căpșuni includ: vitamina C, fibră, potasiu și antioxidanți.

„Cel mai important, animalul tău de companie ar trebui să obțină cea mai mare parte din alimentația sa din dieta obișnuită”, spune Tina Wismer, directorul Centrului de Control pentru Animale.

Ce fructe pot mânca câinii. Pot câinii să mănânce ananas?

Ananasul este un fruct delicios, răcoritor, savurat în întreaga lume. „Câinii pot mânca ananas”, spune Karen Overall, profesor din Canada.

„Părțile mai fibroase, cum ar fi pielea și tulpina, ar putea cauza, teoretic, obstrucție gastro-intestinală dacă o cantitate suficientă a fost mâncată de un câine mai mic”, spune Anderson.

Ce fructe pot mânca câinii. Ce fruct să nu îi dai câinelui

Strugurii și ciocolata sunt toxice pentru câini, chiar și în doze mici.

Părți din unele fructe și legume pot conține, de asemenea, compuși toxici.