Sari la conținut
Home » Sigur știi asta: Fructele pe care câinii au voie să le mănânce

Sigur știi asta: Fructele pe care câinii au voie să le mănânce

Sigur știi asta: Fructele pe care câinii au voie să le mănânce și, mai mult, cele pe care nu au voie să le mănânce.  Medicii veterinari au explicat că unele fructe pot provoca reacții adverse și că este indicat să le depozitezi departe de animalul tău.

Medicii veterinari avertizează că metabolismul câinilor diferă față de cel al oamenilor și că există anumite alimente pe care aceștia nu trebuie să le mănânce. Ei au dezvăluit și care sunt fructele care provoacă reacții alergice.

Care sunt fructele pe care le pot mânca câinii

Un fruct pe care câinii îl pot mânca este zmeura. Ea are proprietăți protectoare. Este utilă pentru menținerea acuității vizuale și crește rezistența organismului la diferite tipuri de infecții. Zmeura poate îmbunătăți imunitatea unui animal de companie.

Câinii pot consuma și mere, dar în cantități mici. Și perele sunt incluse pe lista produselor hipoalergenice și sunt bune pentru câini.

Câini pot mânca și pepene verde, dar nu în cantități mari. Acesta are un efect diuretic și animalele nu trebuie să consume coaja.

Căpșunele sunt utile cățeilor, deoarece conțin vitaminele C, K, B1, potasiu și magneziu.

Alimente toxice pentru câini

Atenție, medicii avertizează că au fost înregistrate cazuri de reacții alergice la fructele de pădure roșii.

Riscurile sunt mari și dacă mănâncă avocado, struguri sau stafide. Aceste fructe au un efect puternic asupra sănătății câinilor, putând cauza rapid insuficiență renală acută.

Veterinarii au mai spus că nu este bine ca animalul de companie să consume alcool. Rinichii câinilor nu pot procesa eficient alcoolul, ceea ce le poate provoca probleme medicale. Nici cafea nu este indicată pentru câini.

Este indicat să nu le oferi câinilor alimentele bogate în grăsimi. Ele pot provoca probleme ale stomacului. Consumul regulat al acestor tipuri de alimente poate duce la obezitate și la problemele de sănătate asociate.

Veterinarii au mai declarat că animalele au o capacitate mai mică de a digera produsele lactate. Aceasta înseamnă că un câine care mănâncă lapte, smântână sau brânză poate prezenta semne de intoleranță la lactoză, cum ar fi vărsăturile, diareea sau problemele stomacului.

Câinii pot avea probleme ale stomacului, probleme cardiace sau convulsii și din cauza ciocolatei.