Sari la conținut
Home » O drumeție în munți era să se sfârșească cu o tragedie! Un bărbat și câinele său au trecut printr-o adevărată peripeție

O drumeție în munți era să se sfârșească cu o tragedie! Un bărbat și câinele său au trecut printr-o adevărată peripeție

O drumeție în munți era să se sfârșească cu o tragedie! Un bărbat și câinele său au trecut printr-o adevărată peripeție.

Bărbatul și-a rupt glezna, făcând imposibilă deplasarea! 

Pentru un bărbat din Italia, drumeția de zilele trecute va avea mereu un loc aparte în memoriile sale! Originar din Trieste, pentru bărbatul pasionat de excursiile montane alături de cel mai bun prieten al său, un cățel pe nume Ash, fiecare an aducea o nouă provocare în viața sa, însă recent, totul putea să se sfârșească printr-o adevărată tragedie.

Cei doi prieteni și-au început călătoria săptămâna trecută, înnoptând în diverse refugii montane și adăposturi improvizate, conform planului stabilit de dinainte.

Însă, în timp ce cobora prin Valea Venzonassa, acesta și-a rupt glezna, accidentându-se grav. Fără semnal la telefon, excursionistul nu a putut solicita ajutorul de urgență și a rămas blocat timp de o săptămână. Pentru că nu mai putea să meargă, bărbatul grav rănit s-a târât până în zona unui pârâu, pentru a putea avea apă la nevoie și a face mai ușoară găsirea sa de către autorități sau alți excursioniști.

Câinele Ash a stat alături și l-a protejat în tot acest timp!

Prietenul său cel mai bun nu doar că nu l-a părăsit, însă l-a apărat de sălbăticiunile pădurii, adunând frunze ca să își mențină stăpânul într-un loc cât mai călduros posibil.

Atunci când a fost găsit, bărbatul era acoperit de o „pătură” verde și de o hartă a traseului montan. Iubita italianului a alertat Serviciul de Salvare Montană din regiunea Friuli, după ce a văzut că acesta nu s-a întors acasă în ziua stabilită, pe 15 februarie.

„Dacă sunt în viață este și datorită lui Ash, care m-a păzit”, a spus bărbatul, după ce a fost recuperat.

Salvatorii l-au reperat din elicopter, iar în afara de câteva degerături puternice și rana de la picior, bărbatul era conștient și bucuros că a primit o nouă șansă la viață.