Sari la conținut
Home » Vulpea buclucașă cu chef de plimbare s-a urcat nestingherită într-o mașină parcată. Cumătra nu este la prima ispravă de acest gen

Vulpea buclucașă cu chef de plimbare s-a urcat nestingherită într-o mașină parcată. Cumătra nu este la prima ispravă de acest gen

Sursă foto: observatornews.ro

Vineri seara, jandarmii clujeni au primit un apel prin care o persoană a anunțat că o vulpe a intrat în mașina sa, parcată pe una din străzile cartierului Mănăștur. Oamenii legii s-au deplasat de îndată spre adresa indicată și au reușit să prindă coțofana, care, ce credeți nu este la prima ispravă de acest gen.

Cumătra vulpe a dat dovadă de o determinare ieșită din comun, dat fiind faptul că mașina era parcată la ultimul etaj. Se pare că are o anumită slăbiciune pentru parcarea respectivă, în luna decembrie, cu puțin timp înainte de Crăciun, coana vulpe a fost surprinsă în aceeași mașină, însă, atunci a fost ceva mai vigilentă decât echipajul Jandarmeriei. Vulpea a reușit să scape de strânsoarea lațului.

Cumătra vulpe a ieșit la plimbare prin civilizație

Vineri seara am primit un apel din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, care ne anunța ca în urma unui apel prin 112, o vulpe a reușit sa fie capturată într-un autoturism dintr-o parcare aflată lângă pădure, tocmai la ultimul etaj.

Musafirul era cel puțin pentru a doua oare acolo, nu ne este străin cazul cumătrei vulpi. Înainte de Crăciun am încercat sa o mutam, era în aceeași mașină, însă a fost mai rapidă decât noi și până la sosirea acolo, reușise sa evadeze din latul cu care era imobilizată, potrivit observatornews.ro

De astă data a fost relocată în habitatul ei, departe de vizuina urbană și sperăm sa fie suficient de supărata pe specia umană, încât să rămână în sălbăticiese arată în comunicatul Jandarmeriei.

Cumătra vulpe a ajuns pe mâini bune grație parteneriatului dintre Inspectoratul de Jandarmi Cluj și Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPCMB). Reprezentanții asociației au relocat animăluțul în habitatul ei natural.

Jandarmeria Cluj colaborează cu Protecția Mediului și Combaterea Braconajului

De asemenea, răbdarea șoferului nu avea cum să nu fie amintită, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmerie a catalogat atitudinea șoferului ca fiind un exemplu de bune practici pentru orice cetățean.  

”Dată fiind relația de colaborare dintre Inspectoratul de Jandarmi Cluj cu Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajul (OPCMB), jandarmii au luat legătura cu reprezentantul acestei asociații, în vederea relocării vulpii în habitatul ei,departe de zona locuită.

Apreciem răbdarea și înțelegerea proprietarului mașinii, caz care poate constitui exemplu de bune practici pentru orice cetățean care poate suferi pagube sau chiat vătămări în urma interacțiunii cu un animal sălbatic” a precizat Jandarmeria Cluj.