Sari la conținut
Home » Motivele pentru care pisicile pleacă de acasă

Motivele pentru care pisicile pleacă de acasă

pisicuță blocată în copac

Motivele pentru care pisicile pleacă de acasă sunt surprinzătoare pentru iubitorii de feline. Atunci când avem pisică acasă, avem tendința de a crede că dacă avem mâncare, jucării, scărpinătoare și alte accesorii, acestea vor rămâne lângă noi. În ciuda acestor gesturi de afecțiune, unele pisici decid să plece din acest confort.

Motivele pentru care pisicile pleacă de acasă

Așa cum am menționat sunt frecvente cazurile în care pisicile decid să plece de acasă și iată trei posibile motive pentru care tind să facă acest lucru.

Unul dintre motive este instinctul lor. Realitatea este că felinele tind să fie foarte curioase și aventuroase, deși atunci când pleacă de acasă riscă să fie expuse la anumite pericole. Acest lucru este obișnuit, chiar dacă le oferim totul, deoarece instinctul lor este mai puternic decât crezi.

Nu trebuie să ne surprindă atunci când o pisică mascul pleacă de acasă. Astfel, când este începutul sezonului de împerechere trebuie să fim atenți. În această perioadă înseamnă că o pisică mascul va pleca în căutare pentru a-și satisface dorințele, la fel cum pisicile femele pleacă în căutarea unui mascul. Acest lucru nu face decât să le determine să stea departe de casă.

Pisica care schiopateaza
Pisica care schipătează
sursa foto: welovecatsandkittens.com;

Un alt motiv ar putea fi că pisica nu se simte confortabil în casa ta, acest lucru se poate datora faptului că simte unele tulburări în casă, cum ar fi bătăi, maltratări sau sosirea cuiva nou.

Pisicile au încă în gene spiritul sălbatic, le cheamă instictul lor aventurier, corpul lor mic le cheamă să se plimbe și asta înseamnă că vrea să cunoască exteriorul, așa că vor alerga pentru a face acest lucru.

Deși, de cele mai multe ori, ele se întorc acasă, plecarea are riscurile sale, deoarece se poate afla în pericol și poate rătăci mai departe decât ar trebui.

Cum eviți plecarea pisicilor de acasă

Pentru a o împiedica să plece de acasă, experții au precizat că există câteva lucruri pe care le putem face pentru a-i reduce aportul, conform viviendoencasa.mx. De exemplu, să le sterilizăm, astfel încât sezonul de împerechere să nu le afecteze, iar dacă se simt inconfortabil, să le oferim spațiul lor, astfel încât să se calmeze și să se liniștească.

Dar dacă pisica ta a plecat de acasă din cauza instinctului său aventurier, poți să o chemi cu farfuria de mâncare și să strigi la ea, s-ar putea să-ți recunoască vocea și să se apropie.

O altă opțiune este să îi așezi jucăriile preferate în puncte cheie, astfel încât să le poată mirosi și să le recunoască mirosul.