Sari la conținut
Home » Ce cauzează ghemotoacele de păr la pisici?

Ce cauzează ghemotoacele de păr la pisici?

Ce este Hipoglicemia?

Ce cauzează ghemotoacele de păr la pisici? Ghemotoacele de păr la pisici sunt neplăcute. Și nu sunt neplăcute doar pentru persoana care trebuie să le curețe. Ele pot provoca animalului tău blocaje intestinale, ceea ce poate fi o problemă gravă de sănătate. E clar că nu poți împiedica pisica să se lingă. Iată însă ce poți face pentru a reduce la minimum apariția ghemotoacelor de păr.

Ce cauzează ghemotoacele de păr la pisici?

Ce cauzează ghemotoacele de păr la pisici: Pisica care privește
Ce cauzează ghemotoacele de păr la pisici: Pisica care privește atentă tavanul

Ghemotoacele pot părea dezgustătoare. Dar ele apar ca rezultat al rutinei sănătoase și meticuloase de îngrijire a pisicii tale.

Când pisica ta se linge pe ea, structuri asemănătoare cârligelor de pe limbă îi prind părul mort, care apoi este înghițit. O mare parte din acest păr trece fără probleme prin tractul digestiv. Dar dacă unele fire de păr rămân în stomac, ele pot forma un ghemotoc de păr.

De obicei, pisica ta va vărsa ghemotocul de păr pentru a scăpa de el. Deoarece ghemotoacele trec prin esofagul îngust pe drumul lor afară, ele par adesea subțiri și în formă de tub, în loc de rotunde.

Ghemotoacele de păr la pisici sunt mai susceptibile să apară în rasele cu păr lung, cum ar fi persanele. Pisicile care pierd mult păr sau care se ling obsesiv sunt, de asemenea, mai susceptibile să aibă ghemotoace de păr. Deoarece au tendința de a înghiți mult păr.

Poate ai observat că pisica ta nu a avut ghemotoace de păr când era pui, dar le-a dezvoltat pe măsură ce a crescut. Acest lucru este destul de normal – pe măsură ce pisicile îmbătrânesc, ele devin mai pricepute în igienizarea lor. Și, prin urmare, mai eficiente în îndepărtarea părului mort din blană cu limbile lor. Ceea ce înseamnă mai multe ghemotoace de păr pe care trebuie să le cureți.

Cu toate acestea, ghemotoacele pot fi uneori periculoase dacă grămadă de păr din stomacul pisicii devine prea mare pentru a trece sau se blochează în tractul lor digestiv.

Simptomele ghemotoacelor de păr la pisici

Poate fi deranjant să vezi (și să auzi) pisica ta eliminând un ghemotoc de păr. Unele simptome comune în astfel de cazuri includ tuse, gâfâituri și vărsături. De obicei, pisica ta va vărsa apoi ghemotocul de păr destul de repede, potrivit webmd.

  • Dacă observi următoarele simptome, contacteează medicul veterinar, deoarece acestea ar putea indica faptul că un ghemotoc de păr a provocat o blocare potențial periculoasă:
  • Vărsături,
  • Gâfâituri sau tuse persistentă fără a elimina un ghemotoc de păr
  • Lipsa poftei de mâncare
  • Letargie
  • Constipație
  • Diaree