De 1298 Vizualizari

Ce trebuie sa faci daca ai gasit un animal salbatic?

sursa foto: http://www.codrosu.ro

In aceasta perioada, in plimbarile noastre prin natura sau chiar in propriile gradini putem gasi pui de capriori, iepuri, veverite, pasari sau alte animale salbatice. Primul instinct este sa incercam sa protejam aceste animale, sa le ajutam sa supravietuiasca, fiind uneori tentati sa le luam acasa.

Dar, acest lucru poate, potrivit ACDB – asociatie care actioneaza pentru conservarea speciilor de fauna salbatica si a habitatului lor, sa schimbe radical viata animalului gasit, si, de cele mai multe ori, nu in bine, intrucat sansele de supravietuire ale unui animal salbatic in captivitate sunt minime.

De aceea, primul lucru pe care ar trebui sa-l facem in astfel de situatii este sa ne asiguram ca puii sunt sănatosi. Apoi, daca nu sunt dovezi evidente ca puii sunt orfani sau in pericol, cel mai bine este sa-i lasam unde i-am gasit si sa nu intervenim cu nimic! Daca parintii nu sunt prin preajma, e important sa stim ca e foarte probabil ca acestia sa se ascunda de oameni si vor reveni la pui atunci cand vom pleca din zona respectiva.

Daca insa puii gasiti sunt raniti, orfani sau in pericol, puteti contacta Centrul pentru Reabilitarea Faunei Salbatice – ACDB.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X