Sari la conținut
Home » Invitatul surpriză. Apariția caracalului din port

Invitatul surpriză. Apariția caracalului din port

Invitatul surpriză. Era o dimineață agitată de august în Port Elizabeth, în Africa de Sud. Un lucrător portuar a decis să se oprească pentru o scurtă pauză.

A deschis ușa uneia dintre toaletele publice din port și aproape că a căzut când a văzut cine ocupa cabina. Ascuns sub toaleta din baia cu un singur ocupant se afla un animal mare, cu blana maro deschis.

Invitatul surpriză

Stând în pragul ușii, muncitorul a putut vedea doar partea din spate a animalului ieșind din spatele toaletei.

Dar sunetul unui mârâit slab și o privire rapidă la fața animalului le-au confirmat cea mai mare teamă: se aflau față în față cu un caracal.

Muncitorul a trântit ușa și l-a chemat imediat în ajutor pe Arnold Slabbert, un salvator local care lucrează cu Wildline și Urban Raptor Project.

Slabbert este obișnuit să salveze toate tipurile de animale sălbatice care au rămas blocate în peisajul urban. Însă, prezența caracalului în port l-a șocat.

Salvatorii ajung în timp record

Când muncitorii au confirmat că toaleta era goală cu o seară înainte, Slabbert s-a gândit că a fost alungată din habitatul său local de vânătorii ilegali peste noapte.

Dar salvatorul nu a putut fi sigur ce anume a dus la prezența ei în baie – sau cât timp a stat acolo.

Nimeni nu a văzut-o în timp ce se strecura prin întuneric în acea noapte.

Din fericire, Slabbert a sosit la scurt timp după ce a primit apelul și a fost nerăbdător să intervină cu un plan de salvare. Cu ajutorul lui Jaci Mizen Neale-Shutte, Slabbert a încercat să prindă caracalul.

Mai puțin de 25 de minute mai târziu, salvatorii au transportat cușca caracalului pe terenurile protejate din Port of Ngqura.

Acolo, dulceața își va putea relua viața ca de obicei, alergând prin vegetația luxuriantă.

Noua viață a animalului

Un caracal care privește insistent

Salvatorii devotați i-au așezat cușca. Deși a ezitat pe moment – caracalul a ieșit imediat ce și-a dat seama că este în siguranță.

Într-un moment de încântare pură, caracalul a scos un țipăt extaziat, potrivit thedodo.

În toată această agitație, Slabbert speră ca noua sa prietenă caracal să se bucure de noua ei viață în Port of Ngqura.