Sari la conținut
Home » Vulpe, surprinsă în preajma Palatului Cotroceni. Comportamentul extrem de prietenos al vulpii ridică un semn de întrebare

Vulpe, surprinsă în preajma Palatului Cotroceni. Comportamentul extrem de prietenos al vulpii ridică un semn de întrebare

O vulpe, surprinsă în preajma Palatului Cotroceni, la intersecţia străzilor Herescu cu Petrini, între Casa Poporului şi Grădina Botanică, avea un comportament neobișnuit pentru un astfel de animal, fiind extrem de prietenoasă cu pisicile maidaneze din zonă.

Jurnaliștii de la dcnews.ro l-au contactat pe medicul Dragoș Vișan, iar acesta este de părere că un astfel de comportament diferit al animalului este unul anormal. Virusul rabic afectează sistemul nervos al animalului, care îşi schimbă comportamentul.

Acestea călătoresc pe distanţe mari, merg fără o ţintă anume, şi în loc să fie suspicioase şi să se ferească, devin prietenoase cu omul. În situaţia de faţă, vulpea poate transmite acest virus pisicilor de pe stradă, putând crea un pericol de sănătate, potrivit dcnews.ro.

„Autorităţile responsabile ar trebui, ulterior, să prindă şi pisicile din zonă, în cazul în care vulpea se va dovedi a fi turbată.”

„Vulpea în cauză chiar pare să aibă aceste semne de schimbări de comportament, astfel că există şi acest risc”, a declarat medicul veterinar, pentru jurnaliștii de la dcnews.ro.

Această vulpe, surprinsă în preajma Palatului Cotroceni, a fost fotografiată de trecători în timp ce se plimba pe stradă, printre mașini. Ea se afla în zonă, cel mai probabil, în căutare de resturi de mâncare prin gunoaie.

Animale sălbatice au mai fost văzute prin București

Bucureștenii nu se află la prima experiență de acest fel, întrucât în trecut, în oraș, animalele sălbatice au mai poposit, fiind vorba atât de mistreți în zona de nord a capitalei, cât și de vulpi, una fiind surprinsă chiar în incinta unui mall din Capitală, în urmă cu câteva săptămâni, iar centrul comercial a fost închis timp de o oră.

„Observarea vulpilor în perioada asta a anului e cea mai mare, începând din toamnă, pentru că în momentul ăsta, puii ies din cuib, pur și simplu pleacă de la mamă”, spune medicul veterinar Ovidiu Roșu.

Medicii recomandă prudență din partea oamenilor, chiar dacă aceste animale pot fi blânde sau prietenoase, întrucât pot fi purtătoare de boli. Totodată, există și varianta de luat în calcul ca animalul să se fi aflat în zonă, fiindcă era flămândă și căuta mâncare.