Sari la conținut
Home » De ce este CIOCOLATA PERICULOASĂ pentru câini și pisici? Medicii veterinari avertizează: Uite ce conține în realitate

De ce este CIOCOLATA PERICULOASĂ pentru câini și pisici? Medicii veterinari avertizează: Uite ce conține în realitate

De ce este CIOCOLATA PERICULOASĂ pentru câini și pisici? Medicii veterinari avertizează: Uite ce conține în realitate

Ciocolata este desertul pe care majoritatea oamenilor îl preferă, însă pentru animale este otravă. Ciocolata conține două toxine, teobromina și cofeină, care sunt periculoase pentru prietenul tău necuvântător. Ele pot să-l intoxice sau omorâ.

Medicii veterinari spun că fiecare gram de ciocolată poate conține până la nouă miligrame de teobromina. Organismul animalelor resimt toxicitatea teobrominei la un prag de 20 de mg per kilogram. Dacă un câine are o greutate de 5 kg, atunci 100 mg de teobromină (sau 20 de g de ciocolată neagră) vor cauza probleme severe de sănătate.

O bucățică de ciocolata cântărește, în medie, 25 de g, ceea ce înseamnă că poate induce toxicitate. Pudra de cacao conține 100 de mg de teobromină la doar 4 g de produs, potrivit digi-animalworld.tv.

Printre cele mai comune efecte ale consumului de ciocolată includ diaree, vărsături, hipertermie și tremurat. Atât teobromina, cât și cafeina afectează inima animalului, nivelul de adrenalina din corp și musculatura. În cazuri mai grave, animalul nu se mai poate mișca, intră în comă sau moare.

Când prietenul tău a mâncat ciocolata, primele semne sunt de hiperactivitatea și agitație. Simptomele pot apărea la doar câteva ore de la ingerare și pot dura și 72 de ore. Dacă suspectezi că patrupedul tău a mâncat ciocolata, trebuie să consulți de urgență un medic veterinar.

Ce trebuie să faci dacă prietenul tău necuvântător a mâncat ciocolată

  1. Nu trebuie să te panichezi. Trebuie să verifici exact ce fel de ciocolată a mâncat și ce cantitate. Aceste detalii pot fi de folos pentru când mergi la medicul veterinar, scrie sursa citată.
  2. Când ajungi la medicul veterinar, trebuie să îi spui dacă au apărut schimbări în comportamentul patrupedului tău. Dacă ai ambalajul ciocolatei, ia-l cu tine – ar putea oferi detalii vitale.