Sari la conținut
Home » Povestea vulpii blocate într-o roată. Cum a fost salvat animlaul din capcana mortală

Povestea vulpii blocate într-o roată. Cum a fost salvat animlaul din capcana mortală

Povestea vulpii. Într-o zi din primăvara acestui an, East Sussex Wildlife Rescue & Ambulance Services (WRAS) a primit un apel de urgență. Era vorba despre un pui de vulpe care își vârâse capul într-o roată ruginită și nu se mai putea elibera.

„S-a constatat că puiul de vulpe avea capul blocat în janta unei roți de automobil. Janta încă avea anvelopa atașată”, au scris cei de la East Sussex WRAS într-o postare pe Facebook.

Eforturi reunite

Un puiut de vulpe, alphacoders.vom
Un puiuț de vulpe speriat

WRAS a cerut ajutorul specialiștilor de la Brighton Hove Wildlife Advice & Rescue Service. Alături de serviciul de protejare și salvare a animalelor sălbatice, echipele s-au deplasat la fața locului.

Când au ajuns acolo, și-au dat seama că janta era foarte strânsă în jurul gâtului vulpii. Pentru a o elibera, trebuiau să o ducă la unul dintre centrele lor veterinare.

Au deplasat cu grijă animalul în furgonetă și au transportat-o în siguranță la centrul de victime WRAS. Acolo, au reușit să aibă o imagine mai clară a ceea ce avea de înfruntat vulpea.

Povestea vulpii: Intervenție reușită

„Botul vulpii era în mod clar umflat. Avea o rană în spatele unei urechi din cauză că încercase să se elibereze”, au scris cei de la  WRAS.

Veterinarul i-a administrat vulpii o mică doză de anestezie pentru a o face să rămână calmă în timpul procedurii. Când a fost suficient de somnoroasă, echipa s-a apucat de treabă pentru a îndepărta roata mare și greoaie.

„Capul vulpii a fost manipulat încet și cu grijă, îndoind urechile pentru a elibera capul”, au scris salvatorii.

Cu un efort coordonat și delicat, echipa a reușit în cele din urmă să elibereze vulpea din roată. Animalul avea câteva răni reziduale din cauza presiunii din jurul capului. Dar, în general, era într-o stare bună.

Vulpea și-a revenit complet

„Vulpea se simțea cu siguranță mult mai bine odată eliberată”, a postat echipa WRAS.

Puiul a avut nevoie însă de ceva timp pentru a fi vindecată complet. Din fericire, cei de la East Sussex WRAS nu se grăbeau să o vadă plecând. Animalul a rămas cu noii ei prieteni până când s-a recuperat complet și a fost pregătită să se întoarcă acasă.

Acum, eliberată din adăpost, mica vulpe își trăiește viață în pădure, potrivit thedodo.

Poate că în aceste zile își va mai vârî capul într-un tufiș sau în vreo buturugă. Dar un lucru este sigur: nu va mai investiga niciodată vreodată o roată ruginită aruncată pe câmp.