Sari la conținut
Home » Salvarea unui puiuț de animal. Vindecarea unei vulpi

Salvarea unui puiuț de animal. Vindecarea unei vulpi

Vulpea fără inhibiții!

Salvarea unui puiuț de animal. Era o zi obișnuită de primăvară în Shoreham, Anglia. East Sussex Wildlife Rescue & Ambulance Services (WRAS) a primit un apel disperat în legătură cu un pui de vulpe neajutorat.

Micuța se pare că își băgase capul într-o roată ruginită și nu se putea mișca pentru a se elibera.

„S-a constatat că tânăra vulpe avea [capul] prin gaura centrală a [unei] roți de metal, care avea încă [anvelopa] atașată”, a scris East Sussex WRAS într-o postare pe Facebook.

Eliberarea animăluțului

Un pui de vulpe , Sursă foto: alphacoders.vom
Un pui de vulpe care stă nedumerit

East Sussex WRAS a cerut ajutorul Brighton Hove Wildlife Advice & Rescue Service (Serviciul de consiliere și salvare a animalelor sălbatice din Brighton Hove). Cele două echipe au alergat la fața locului.

Când au ajuns acolo, și-au dat seama cât de strâns era anvelopa în jurul gâtului vulpii. Pentru a o elibera, trebuiau să o ducă la unul dintre centrele lor veterinare.

„Fața vulpii era în mod clar umflată și avea o rană în spatele unei urechi din cauza faptului că era blocată”, a scris East Sussex WRAS. „Echipa de îngrijire a WRAS știa că nu va fi ușor…”.

Echipa veterinară i-a administrat vulpii o mică doză de anestezie pentru a o ajuta să rămână calmă în timpul procedurii. Când a fost suficient de somnoroasă, echipa s-a apucat de treabă.

Aceștia au avut ca scop îndepărtarea roatei mari și greoaie.

„Capul vulpii a fost manipulat încet și cu grijă, îndoind urechile pentru a elibera capul”, a scris East Sussex WRAS.

Salvarea unui puiuț de animal

Puiul de vulpe avea nevoie de timp pentru a se vindeca. Din fericire, East Sussex WRAS nu s-a grăbit să o vadă plecând. Drăgălașa a rămas cu noii ei prieteni salvatori până când s-a recuperat complet.

Acum că este liberă de anvelopă, putem presupune că micuța vulpiță își trăiește din nou cea mai bună viață în pădure, potrivit thedodo.

Poate că în aceste zile își va scoate capul printr-un tufiș sau își va băga nasul într-un corp de apă, dar un lucru este sigur: nu va mai investiga niciodată centrul curios al unei roți ruginite.