Sari la conținut
Home » Top 10 cele mai mari animale. Cine sunt giganții lumii animale

Top 10 cele mai mari animale. Cine sunt giganții lumii animale

Top 10 cele mai mari animale. Animalele au multe forme și o mare diversitate de dimensiuni. De la cele microscopice până la balena albastră de 30 m lungime! Indiferent dacă măsurați în greutate, înălțime sau lungime, unele animale sunt uriașe în comparație cu altele din clasa lor. Iată un Top 10 cele mai mari animale din lume.

  1. Top 10 cele mai mari animale: Gândacul Goliat

Ascunși în tufișul pădurilor tropicale africane, gândacii Goliath ocupă primul loc la categoria cea mai grea insectă din lume! Cântăresc până la 3100 g, cresc până la o lungime de 11,5 cm și sunt de culoare maro/negru/alb. G

  1. Salamandra chinezească

Salamandra gigantică chinezească este cel mai mare amfibian viu, cântărind aproximativ 30 kg. Dar poate ajunge și la 60 kg și o lungime de 1,8 m. Ce-i drept, s-au mai schimbat puțin față de strămoșii lor, deși sunt cunoscute ca fosile vii. Este însă o pe cale de dispariție și sunt tot mai rare în sălbăticie.

  1. Struțul

Struțul este cea mai mare pasăre, cu o înălțime de 2,7 m și o greutate de peste 155 kg. Iar ochii lor, cu o dimensiune de 5 cm, sunt cei mai mari în rândul păsărilor. Nu au dinți și pot supraviețui fără apă zile întregi, deoarece o pot extrage din vegetația pe care o mănâncă!

  1. Top 10 cele mai mari animale: Crocodilul de apă sărată

Cea mai mare reptilă este crocodilul de apă sărată, care crește până la o lungime medie de peste 5 m. Dar poate ajunge și la peste 6 m și poate cântări până la 450 kg. Sunt răspândiți pe scară largă în apele salmastre și sărate în unele părți ale Indiei, Asiei și Australiei. Se hrănesc cu toate animalele în care își pot înfige dinții, inclusiv rechinii dacă au ocazia.

  1. Rechinul balenă

Cel mai mare pește este rechinul balenă, care poate ajunge la o lungime de 12 m. Cântărind până la 22 de tone, rechinii balenă sunt o priveliște impresionantă. Dar, în ciuda dimensiunii lor, se hrănesc mai ales cu plancton minuscul. Prezenți în mările tropicale din întreaga lume, rechinii-balenă sunt considerați vulnerabili și sunt vânați în unele zone.

  1. Ursul brun

Un urs brun
Un urs brun care privește în gol

Titlul de cel mai mare carnivor terestru este împărțit între urșii bruni și cei polari. Cântărind adesea peste 900 kg și ajungând la o înălțime sde 2,5 m când stau pe picioarele din spate, și-au câștigat cu siguranță locul printre cei mai mari. Urșii bruni sunt răspândiți în pădurile și munții din America de Nord, Europa și Asia.

  1. Girafă

Cu o talie de 5,8 m, girafa este cel mai înalt animal de pe Pământ. Numai gâtul are 1,8 m înălțime. Acasă, pe pajiștile din Africa de Est, se hrănesc mai ales cu vegetația la înălțimea solului. Pentru asta își fololesc limbile lungi pentru a trage lăstarii și frunzele tinere din copaci. Puii de girafă se nasc după o perioadă de gestație de 15 luni și au deja 2 m înălțime!

  1. Elefantul african

Cel mai mare animal terestru este elefantul african care poate cântări până la 7 tone. De obicei ajun la o înălțime de peste 10 m de la trunchi la coadă. Și înălțimea este impresionantă – peste 4 m. Există două specii predominante, elefantul de savană și cel de pădure, ambele fiind incluse în Lista Roșie a speciilor amenințate. Citeşte mai

  1. Calamarul uriaș

Mărimea calmarului uriaș este adesea exagerată. Postările virale de pe internet spun că poate ajunge 18 m sau chiar 27 m în lungime! Cu toate acestea, cel mai mare calmar documentat avea “doar” 14 m) lungime. Au cei mai mari ochi din regnul animal, cu un diamteru de 25 cm.

  1. Top 10 cele mai mari animale: Balena albastră

Balena albastră este cel mai mare animal din toate timpurile. Poate atinge o greutate de aproximativ 180 de tone și o lungime de 30 m. Numai limba lor poate cântări la fel de mult ca un elefant. Iar inimile lor – la fel de mult ca o mașină. Este explicabil de ce ocupă prima poziție în Top 10 cele mai mari animale realizat de onekindplanet.org