Sari la conținut
Home » Final fericit pentru un cerb rătăcit pe străzile unui oraș din România. Echipele de salvare l-au eliberat în pădure

Final fericit pentru un cerb rătăcit pe străzile unui oraș din România. Echipele de salvare l-au eliberat în pădure

Un cerb rătăcit pe străzile Brașovului a fost salvat în urma unor operațiuni delicate. Animalul se refugiase în curtea unui depou dezafectat. Echipa de intervenție a reușit să tranchilizeze cerbul și ulterior să-l elibereze în mediul lui natural. Autoritățile au precizat că animalul ar fi fost hăituit de turiștii iresponsabili.

Cerbul a fost depistat de câțiva oameni în cursul dimineții, în jurul orei 07:30 pe străzile din centru orașului Brașov. După ce s-a refugiat în curtea depoului cerbul a rămas captiv între gard și o bucată de beton. 

Cerbul a fost eliberat în habitatul lui natural

Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov prin vocea Alexandrei Cojocaru a precizat că: El s-a prins efectiv între astea două. Am avut noroc că el era foarte calm, iar până au venit toate ajutoarele posibile pentru el, a stat foarte calm”. Cerbul a fost tranchilizat după ce echipa de intervenție rapidă, care deobicei intervine în cazul urșilor, însă misiunea în cauză nu a fost lipsită de emoții.

Este un animal, este imprevizibil, nu știi cum reacționează, poate deveni violent. Există un pericol și în momentul trachilizării, pentru că trebuie să gândești bine doza”, a declarat Emil Pușcău, șeful Serviciului Voluntar de Urgență.

A fost nevoie de intervenția zece oameni care să cară animalul sălbatic până la mașină, dat fiind faptul că delicatul animal cântărea nici mai mult nici mai puțin de 200 de kilograme.

Animalele sălbatice sunt speriate de turiștii iresponsabili

„Se pare că a fost un exemplar hăituit și, de frică, probabil nu a mai avut unde să fugă și a coborât în oraș. Supoziția noastră este că a venit de undeva din zona Dealul Melcilor”, a precizat viceprimarul Municipiului Brașov, Sebastian Rusu. 

Nu puține sunt cazurile în care oamenii alungă animalele din habitatul natural, de exemplu, în pădurile de lângă Deva mai mulți indivizi călare pe ATV-uri și motociclete au izgonit un căprior, animalul s-a speriat atât de tare încât s-a ghemuit într-o râpă și nu s-a mai mișcat de acolo.

Localnicul care a surprins momentul a precizat că le-a atras atenția turiștilor că nu au voie în pădure, însă aceștia au răspuns într-un mod cât se poate de arogantă că au bani pentru plata amenzii. Animalele se sperie extrem de ușor de zgomotul muzicii care răsună zgomotos din boxele turiștilor și, nu de puține ori ajung la marginea pădurii tocmai din această cauză, potrivit stirileportv.ro.