Sari la conținut
Home » Vulpea fără inhibiții! Cerșește mâncare de la turiști la Cota 1400 din Sinaia

Vulpea fără inhibiții! Cerșește mâncare de la turiști la Cota 1400 din Sinaia

Featured Video Play Icon

Vulpea fără inhibiții!  Un număr tot mai mare de turiști au observat o situație neobișnuită pe drumul către Cota 1400 din Sinaia. Prezența frecventă a mai multor vulpi care par să cerșească mâncare. Informații despre această situație au fost semnalate și documentate de  un turist.

Acesta a oferit imagini pentru a ilustra acest comportament neașteptat al animalelor sălbatice.

Vulpea fără inhibiții!

Ceea ce este cu adevărat remarcabil este că animalele sălbatice din această zonă par să își piardă tot mai mult teama de prezența oamenilor. Un turist a furnizat mai multe imagini care surprind o vulpe în apropierea drumului ce duce spre Cota 1400 din Sinaia.

Ceea ce iese în evidență în aceste imagini este faptul că vulpea nu manifestă niciun comportament timid sau speriat în fața persoanei care a atras atenția asupra sa. Mai mult decât atât, aceasta a fost receptivă la oferta de mâncare. A acceptat conținutul unui sandwich, deși a refuzat pâinea.

Vulpea cerșetoare din Sinaia
Vulpea cerșetoare din Sinaia. Sursa foto: observatorulph.ro

În ciuda aspectului adorabil și inofensiv pe care-l pot avea, vulpile pot fi purtătoare de boli. Cum ar fi o boală foarte periculoasă numită rabie.

Această boală se poate transmite oamenilor prin mușcătura acestor animal și prin urmare, orice interacțiune cu ele trebuie abordată cu precauție.

Vulpile sunt purtătoare de boli

Specialiștii în conservarea naturii și în gestionarea animalelor sălbatice avertizează că hrănirea acestor animale sălbatice nu este doar nerecomandată. Este și ilegală în multe locuri, deoarece poate perturba ecosistemul și comportamentul natural al acestor animale.

Este esențial ca turiștii să fie bine informați cu privire la regulile și restricțiile locale și să se abțină de la hrănirea sau apropierea prea apropiată de animalele sălbatice pentru binele lor și al mediului înconjurător.

,,Animalul se află într-o stare foarte precară și pare că nu poate refuza hrana oferită. Călătorii relatează că întâlnesc un număr semnificativ de vulpi în această zonă, toate prezentând semne de slăbiciune severă. Vulpea din imagine pare să fie într-o stare de sărăcie extremă.

Fotografiile au fost capturate pe traseul de la Cota 1400 către Sinaia”, a dezvăluit un om care se afla la Cota 1400. Acesta a relatat că a oferit creaturii sălbatice un sandwich în încercarea de a o ajuta, conform Observatorulph.ro.