Sari la conținut
Home » Specie unică de pisica-vulpe

Specie unică de pisica-vulpe

O poveste plină de evenimente!

Specie unică de pisica-vulpe. Specia rară și misterioasă de pisică-vulpe corsicană a devenit subiectul unei cercetări amănunțite desfășurate de Biroul Francez pentru Biodiversitate (OFB). Această felină, mai bine cunoscută de păstorii din Corsica.

S-a dovedit a avea o tulpină genetică unică care o diferențiază de alte specii de feline, inclusiv de pisicile domestice. Analiza genetică a confirmat că pisicile cu coadă inelată din Corsica sunt cu adevărat unice și specifice insulei mediteraneene franceze.

Specie unică de pisica-vulpe

Pisica-vulpe corsicană se remarcă prin lungimea sa. Atingând aproximativ 90 de centimetri de la cap la coadă. Coada sa deosebită are vârful de culoare neagră și este marcată de inele distinctive.

Caracteristicile distinctive includ dungile de pe labele din față, labele din spate de culoare închisă și o burtă cu nuanțe roșiatice.

Blana sa densă și catifelată are proprietăți naturale de respingere a puricilor, căpușelor și păduchilor.

Această specie de pisică-vulpe corsicană a făcut parte din folclorul local și a fost subiectul poveștilor transmise din generație în generație de către ciobanii din zonă.

Pisica-vulpe corsicană a devenit acum un subiect de studiu

Interesul științific pentru această felină a crescut atunci când un exemplar a fost capturat în mod neașteptat într-un coteț de găini în 2008.

Această descoperire reprezintă un pas semnificativ în protejarea și conservarea acestei specii rare, care se confruntă cu pericolul dispariției.

Pisica-vulpe corsicană a devenit acum un subiect de studiu în comunitatea științifică și este luată în considerare în eforturile de conservare a biodiversității insulei Corsica.

Identificarea acestei linii genetice unice aduce noi informații importante pentru a asigura viitorul acestei specii deosebite, conform descopera.ro.

Etichete: