Sari la conținut
Home » Un ham cu roți, salvarea unui pui de alpaca născut cu un grav handicap! El a rămas orfan de la o vârstă fragedă

Un ham cu roți, salvarea unui pui de alpaca născut cu un grav handicap! El a rămas orfan de la o vârstă fragedă

Un ham cu roți, salvarea unui pui de alpaca născut cu un grav handicap! El a rămas orfan de la o vârstă fragedă.

Trauma de la naștere i-a afectat grav membrele posterioare!

Pentru Marie, un animal născut cu o gravă problemă la membrele posterioare, viața s-a dovedit a fi extrem de complicată. Atât mama cât şi celălalt pui de alpaca au murit în timpul naşteriiMarie fiind singurul pui care a supraviețuit.

Potrivit Agerpres, animalul a fost observat de către Ronja Pohl, în timpul unei vizite la ferma unui prieten. După ce şi-a adus noul animal de companie acasă la ferma de lângă Frankfurt unde lucrează, Pohl a transportat-o pe Marie la un medic veterinar.

”Sărea de parcă ar fi vrut să le arate tuturor că are un caracter puternic şi vrea să trăiască, chiar dacă două dintre picioarele ei erau afectate”, a povestit pentru Reuters Ronja Pohl, în vârstă de 20 de ani.

Acesta a amputat unul dintre membrele posterioare ale puiului de alpaca şi a pus-o în legătură cu o companie care produce scaune cu rotile pentru animale.

”Ea rezolvă singură o mulţime de probleme. În cazul în care cade se ridică singură… dacă are chef”, a declarat Pohl.

Prinsă în ham şi în cadrul personalizat, dotat cu roţi, Marie se deplasează vioaie în jurul hambarului lui Pohl, învăţând să interacţioneze cu mielul Schlufine miel şi cu celelalte animale.

Puiul de alpaca orfan și afectat de handicap a primit un cămin și un ham special, dotat cu roți, care îi va ajuta enorm deplasarea.

”De îndată ce va fi capabilă să suporte greutate pe al treilea picior, va primi un membru artificial şi se va alătura turmei de alpaca a prietenului meu unde va duce o viaţă normală”, a adăugat Ronja Pohl.

Un ham cu roți, salvarea unui pui de alpaca!