Sari la conținut
Home » Caz revoltător. La o fermă au fost găsite animale care trăiau în „condiții îngrozitoare”

Caz revoltător. La o fermă au fost găsite animale care trăiau în „condiții îngrozitoare”

La o fermă din South Derbyshire, Anglia au fost găsite animale care trăiau în „condiții îngrozitoare”, cu acces redus la hrană sau apă, la sfârșitul lunii trecute. Animalele au fost luate de la ferma din Newhall, South Derbyshire, printre ele aflându-se, inclusiv câini și alte animale, și au fost duse la veterinar.

Poliția, care nu a dezvăluit locația exactă a fermei, spune că aceștia nu aveau prea mult acces la hrană sau apă și trăiau în propriile deșeuri.

Animalele au beneficiat de îngrijiri medicale

La fermă au fost găsite, de către echipa care a desășurat operațiunea de salvare, animale care trăiau în „condiții îngrozitoare”. Aceasta a fost formată din angajați de la protecția mediului, gardienii pentru câini, sănătatea animalelor și Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii față de Animale.

Un purtător de cuvânt al echipei Swadlincote Safer Neighbourhood Team, care este o ramură a poliției din Derbyshire, a declarat că un număr de animale au fost confiscate și duse într-un loc sigur unde au primit îngrijiri veterinare.

Starea de sănătate a unuia dintre căței a fost în continuare gravă

Un cățel dintre cei salvați se afla, în continuare, într-o stare de sănătate precară, chiar dacă a schimbat mediul și a beneficiat de îngrijiri medicale.

Echipa Swadlincote Safer Neighbourhood Team, care este o ramură a poliției din Derbyshire, a mai adăugat că „din nefericire, un cățeluș s-a simțit rău și s-a prăbușit. Încă așteptăm o actualizare de la medicii veterinari”.

Salvarea animalelor de la fermă s-a desfășurat în termen de 48 de ore de la primirea preavizului, iar echipele au muncit multe ore ca, într-un final, să reușească operațiunea.

Sergentul Tarj Nizzer a declarat: „Această operațiune a fost planificată și executată în termen de 48 de ore de la înștiințare.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați. Echipele au muncit ore îndelungate pentru a aduna toate aceste resurse în scurt timp și pentru a proteja aceste animale.”

Poliția a adăugat că există o investigație continuă între agenții în legătură cu această operațiune.