Sari la conținut
Home » Câinelului tău îi place să înoate: Iată cum îi poți asigura siguranța

Câinelului tău îi place să înoate: Iată cum îi poți asigura siguranța

Ce visează patrupezii noștri?

Câinelului tău îi place să înoate. Exercițiile acvatice pot ajuta animalul tău de companie să rămână activ și să se răcorească în căldura verii. Dacă ai un câine care iubește să înoate, urmează aceste sfaturi pentru a-l menține în siguranța.

Câinelului tău îi place să înoate: Începe în locuri liniștite

Câinelului tău îi place să înoate: Câine în prosop
Câinelului tău îi place să înoate: Câine în prosop, fericit și zâmbitor

Unele rase sunt înotători naturali care iubesc apa, în timp ce altele nu. Dacă nu știi cum se va comporta câinele tău în apă, introdu-l într-un mediu sigur, în care ai mai mult control. Cum ar fi, de exemplu, o piscină sau malul unui lac, unde nu sunt valuri mari.

Ar trebui să poți să-ți dai seama dacă câinele tău se bucură de experiență în funcție de reacția lui la apă. Fii atent la semnele de stres. Dacă câinele tău se îndreaptă către mal sau încearcă să iasă din piscină, nu-l forța să rămână în apă.

Oferă-i autor pentru înot

Contrar credinței populare, chiar și câinii care iubesc să înoate nu știu instinctiv cum să înoate. Dacă observi că are dificultăți în a înota sau înoată doar cu membrele anterioare, intră în apă și ajută-l să-și țină membrele posterioare deasupra apei. Acest lucru îi va oferi stabilitatea de care au nevoie pentru a dezvolta abilitatea de a înota cu toate cele patru labe.

Până când câinele tău devine un înotător încrezător, ia în considerare utilizarea unei veste de salvare. Dar și a unei frânghii pentru câini pentru a-i menține în siguranță pe măsură ce își dezvoltă abilitățile și încrederea. De asemenea, asigură-te că animalul tău de companie are acces ușor la apă pentru a intra și ieși din ea.

Câinelului tău îi place să înoate: Asigură-te că are energie pentru înot

Chiar și cei mai atletici câini se pot epuiza rapid în apă. Dacă acest lucru se întâmplă câinelui tău, el poate să intre în panică. Acesta poate încerca să se cațere pe orice (sau pe oricine) pentru a ajunge pe uscat. Pentru siguranța ta și a câinelui tău, ține la îndemână un dispozitiv de plutire pe care să-l arunci câinelui înainte de a înota pentru a-l ajuta.

Înotul este o activitate excelentă, dar poate epuiza rapid câinii. Dacă timpul petrecut în apă face parte din programul de vară al câinelui tău, ia în considerare o hrană pentru câinii activi. Sunt formule speciale pentru câinii activi, care au o proporție optimă de proteină față de grăsime pentru a susține nevoile metabolice. Împreună cu aminoacizii pot hrăni mușchii, inclusiv în timpul perioadei cruciale de după exerciții.

Indiferent de formula pe care o alegi, este întotdeauna o idee bună să hrănești câinelui cu câteva ore înainte. Sau după exerciții pentru a-i oferi organismului timp să absoarbă și să utilizeze nutrienții.

Protejează-ți animalul de soare

A fi în apă înseamnă adesea să fie și în soare. Pentru a-ți proteja câinele de supraexpunere, asigură-te că are un loc umbrit pentru a se odihni, cu apă proaspătă la dispoziție.

Cu aceste sfaturi ca ghid, poți face din exercițiile acvatice pentru câini una dintre activitățile sigure și plăcute ale verii pe care le împarți cu câinele tău, conform purina.com.