Sari la conținut
Home » Ferma unde copiii pot mângâia animalele. Mii de vizitatori au luat locul cu asalt

Ferma unde copiii pot mângâia animalele. Mii de vizitatori au luat locul cu asalt

Fonduri europene pentru fermieri.

Ferma unde copiii pot mângâia animalele. O fermă mai deosebită, deschisă în urmă cu doar două luni, în comuna Odoreu de lângă municipiul Satu Mare, a reuşit să aducă peste 10.000 de vizitatori într-un timp foarte scurt. În mare parte, pentru că, aici, copiii pot mângâia animalele.

Ferma familiei Blaga are sute de exemplare din zeci de specii care provin atât din ţară cât şi din străinătate. Vedem lame, canguri pitici, papagali, oi, struţi, emu. Iar bucuria vizitatorilor, în special a copiilor, este că pot interacţiona cu acestea. Vizitatorii pot pune mâna pe măgari, pe struţi, pot mângâia iepuraşi, pisici sau alte animale.

Ferma unde copiii pot mângâia animalele: Acolo unde copiii pot mângâia animalele

Ferma unde copiii pot mângâia animalele: Un struț
Ferma unde copiii pot mângâia animalele: Un struț pe un câmp

Blaga’s Farm a fost înfiinţată de către soţii Andreea şi Daniel Blaga la marginea comunei Odoreu. Ocupă acum un teren pe care aceştia aveau o plantaţie de castraveţi. Au împrejmuit terenul, au amenajat ţarcuri, adăposturi, un canal cu apă şi au început să o populeze cu animale.

Animalele de la fermă

Daniel Blaga a explicat, pentru AGERPRES, că totul a început din dorinţa de a face ceva nou. Ceva ce nu este în zonă. Asta și dorința de a ţine familia unită, de a-i păstra pe copii alături când vor creşte.

„Noi suntem de fapt un manej, nu suntem nici grădină zoologică, nici fermă. Am vrut să îmi ţin copiii alături de mine, sper să îi ţin şi pe viitor când vor creşte. Să le las lor ceva care e creat de noi. Vom vedea cum vor evolua lucrările, sper să ţinem familia aproape. E un proiect de familie. Crescând la ţară, cred că aşa poţi să ţii familia aproape, lucrând împreună, într-o conexiune cu natura, cu animalele”, a spus Daniel Blaga.

Printre animale se numără struţi, lame, cerbi, oi, măgari, cai, lebede albe şi negre, raţe, struţi, emu, capre pitic. Mai avem ponei, canguri, găini, păuni, papagali, veveriţe, ratoni, dihori, vaci scoţiene. Dar și iepuri, pisici, câini, broaşte ţestoase și porumbei.

Cei mai mulţi vizitatori sunt din judeţul Satu Mare, dar au fost şi turişti din Maramureş sau chiar Timişoara. În toată România există puţine astfel de ferme.

Etichete: