Sari la conținut
Home » Stare gravă pentru puii de urs salvați din Argeș! Au supraviețuit pe cont propriu mai bine de o săptămână

Stare gravă pentru puii de urs salvați din Argeș! Au supraviețuit pe cont propriu mai bine de o săptămână

Stare gravă pentru puii de urs salvați din Argeș! Au supraviețuit pe cont propriu mai bine de o săptămână.

Un turist a observat puii de urs și a sunat la numărul de urgență 112!

Pentru cei doi pui de urs salvați din Parcul Național Piatra Craiului, starea de sănătate se pare că s-a agravat, după ce au fost salvați în urma apelului unui turist.

Intervenția a durat aproximativ două ore, fiind nevoie de doi rangeri din Parcul Național Piatra Craiului, un comisar al Gărzii de Mediu și jandarmii de la Postul Montan Rucăr. 

„Unul dintre pui era într-o stare mai proastă și a fost ușor să îl prindă colegii mei și să îl bage în mașină. Celelalt s-a urcat într-un molid. Reprezentantul Gărzii de Mediu s-a cățărat după el”, a declarat Mircea Vergheleț, directorul Parcului Național Piatra Craiului.

Ursuleții au ajuns în grija unui medic veterinar din Târgu Mureș.

„A venit și o echipă a Jandarmeriei pentru a asigura oarecum protecția în cazul în care apare ursoaica. De fapt, nu mai era cazul, pentru că medicul veterinar a specificat că puii sunt părăsiți de aproximativ o săptămână, după starea lor de sănătate”, a spus Alexandru Văjan, Comisar Șef Garda de Mediu Argeș pentru digi24.ro.

Dacă starea de sănătate a ursuleților se va îmbunătăți, aceștia vor fi transportați la Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani din județul Harghita.

„În special, unul dintre ursuleți care are un traumatism cranian cu o rană suprainfectată. Celălalt are un tremurat incontrolabil în tot corpul și e nevoie de mai multe analize pentru a stabili exact care este cauza”, a declarat Gabriel Galgoczy, specialist în comunicare la Centrul pentru Reabilitarea Urșilor Orfani.