Sari la conținut
Home » Spital pentru colibri aflat într-un apartament transformat

Spital pentru colibri aflat într-un apartament transformat

Pasare Colibri

Spital pentru colibri aflat într-un apartament transformat de o femeie din Mexico City. Aceasta și-a dedicat o bună parte din vieță salvării a sute de păsări mici.

De 11 ani, Catia Lattouf de Arída își folosește apartamentul din Mexico City ca spital și sanctuar pentru păsările colibri rănite și abandonate.

Apartament transformat într-un spital pentru colibri

În calitate de agenți polenizatori, păsările colibri sunt o parte foarte importantă a ecosistemului mexican, dar din cauza peisajului urban în continuă expansiune, acestea se confruntă cu tot felul de amenințări grave.

Pasare colibri
Pasare colibri sursa foto: ro.pinterest.com

Aici intervine Catia Lattouf de Arída, în vârstă de 73 de ani. În calitate de îngrijitoare autodidactă de colibri, ea își dedică cea mai mare parte a timpului liber și a resurselor pentru a îngriji micile păsări sau cel puțin pentru a le oferi îngrijirile paliative necesare pentru a le asigura o moarte ușoară și demnă.

Ea face acest lucru de peste un deceniu, iar casa ei din Mexico City a devenit cunoscută ca un spital pentru colibri.

Cum funcționează spitalul pentru colibri

Povestea Catiei ca asistentă pentru păsări colibri a început în 2011, într-un moment foarte dificil din viața ei. Își pierduse soțul cu doi ani înainte și ea însăși se lupta cu cancerul de colon.

Se plimba pe stradă într-o zi când a observat o pasăre colibri în suferință care suferise o rană gravă la ochi, cel mai probabil provocată de o altă pasăre. Femeia cu inimă bună a luat-o acasă, dar nu știa nimic despre cum să aibă grijă de o pasăre, cu atât mai puțin de una atât de mică.

Cu toate acestea, un prieten veterinar a încurajat-o să aibă grijă de colibri, iar acest lucru a dus la o viață dedicată salvării a sute de păsări mici.

Vestea sprijinului ei s-a răspândit printre prietenii Catiei și, în scurt timp, unii dintre ei au început să-i aducă colibri răniți și abandonați. Ea nu i-a refuzat niciodată. Unii dintre ei erau doar pui, în timp ce alții aveau răni fizice sau suferiseră otrăviri.

Gucci, a fost prima pasăre tratată în apartamentul transformat într-un spital pentru colibri

„Mi-a scris o nouă viață”, a declarat recent Catia Lattouf despre Gucci, prima pasăre colibri de care a avut grijă, adăugând că numele acesteia a fost inspirat de marca husei de ochelari în care o ținea.

Lattouf a reușit să o îngrijească pe Gucci, dar susține că micuța pasăre a fost cea care a salvat-o.

Ea își vânduse cele cinci buticuri de lux din oraș pentru a se concentra pe lupta ei cu cancerul și căzuse într-o depresie, dar colibriul a reușit să o scoată din tristețea și singurătatea care pusese stăpânire pe viața ei. Și a fost doar începutul.

Vestea succesului ei s-a răspândit printre prietenii Catiei și, în scurt timp, unii dintre ei au început să-i aducă colibri răniți și abandonați. Ea nu i-a refuzat niciodată. Unii dintre ei erau doar pui, în timp ce alții aveau răni fizice sau suferiseră otrăviri.

A fost nevoie să studieze păsările și obiceiurile lor pentru a le îngriji mai bine, iar după 11 ani de experiență, femeia în vârstă de 73 de ani este considerată o expertă în materie de colibri și a fost invitată să vorbească la mai multe evenimente.

Rețelele sociale au promovat apartamentul spital pentru colibri

Pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la situația dificilă în care se află păsările colibri din Mexic, Catia Lattouf de Arída a început să posteze pe site-urile de socializare, precum TikTok, videoclipuri cu pacienți din apartamentul ei din Mexico City, iar multe dintre acestea au devenit virale.

Atunci a explodat cu adevărat cererea pentru serviciile ei de asistență medicală. Ea a îngrijit sute de colibri în cei 11 ani de carieră, dar de la Amy din acest an a avut până la 50 dintre ei în apartamentul ei în același timp. Împreună cu colaboratoarea ei, Cecilia Santos, ea își petrece aproape tot timpul având grijă de micile păsări.

După ce îngrijește păsările, Catia le eliberează într-o zonă împădurită din partea de sud a Ciudad de Mexico. Cele care nu mai pot fi salvate sunt îngrijite până în ultimele lor clipe și apoi sunt îngropate lângă clădirea ei.