Salvamontiștii din Harghita au salvat un pui de urs orfan! Zona abruptă îi punea în pericol viața.

Un pui de urs se poate bucura de o nouă șansă la viață!

O nouă intervenție de succes a salvamontiștilor din Harghita! De această dată, un pui de urs despre care se presupune că este orfan, a fost găsit și salvat dintr-o zonă extrem de abruptă, la un pas să se provoace o adevărată tragedie:

El a ajuns la orfelinatul de urși, unde a fost botezat Gabriel:

Pentru că noi nu putem spune „nu putem” sau „nu vrem” , pentru că noi facem totul din pasiune și dragoste pentru tot ce înseamnă „munte”…

A primit deja îngrijiri medicale de specialitate care l-au pus pe picioare, fiind înfometat și deshidratat. Potrivit celor de la orfelinatul de urși, Gabriel se simte bine și are deja un partener de joacă.

Intervenție a salvamontistilor din Harghita, echipa Vlăhița pentru recuperarea dintr-o zonă de abrupt a unui pui de urs de cca 2 luni și predarea lui către cei abilitați să îl îngrijească într-un centru special pentru creșterea urșilor. După starea în care se afla puiul de urs exista o mare probabilitate ca ursoaica să nu mai fie în viață”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Salvamont România.

Salvamontiștii din Harghita au salvat un pui de urs

Puiul a ajuns la Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears, singurul orfelinat de urși din Europa care se află în munții Hășmaș.

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da