Sari la conținut
Home » Salvamontiștii din Harghita au salvat un pui de urs orfan! Zona abruptă îi punea în pericol viața

Salvamontiștii din Harghita au salvat un pui de urs orfan! Zona abruptă îi punea în pericol viața

  • de

Salvamontiștii din Harghita au salvat un pui de urs orfan! Zona abruptă îi punea în pericol viața.

Un pui de urs se poate bucura de o nouă șansă la viață!

O nouă intervenție de succes a salvamontiștilor din Harghita! De această dată, un pui de urs despre care se presupune că este orfan, a fost găsit și salvat dintr-o zonă extrem de abruptă, la un pas să se provoace o adevărată tragedie:

El a ajuns la orfelinatul de urși, unde a fost botezat Gabriel:

Pentru că noi nu putem spune „nu putem” sau „nu vrem” , pentru că noi facem totul din pasiune și dragoste pentru tot ce înseamnă „munte”…

A primit deja îngrijiri medicale de specialitate care l-au pus pe picioare, fiind înfometat și deshidratat. Potrivit celor de la orfelinatul de urși, Gabriel se simte bine și are deja un partener de joacă.

Intervenție a salvamontistilor din Harghita, echipa Vlăhița pentru recuperarea dintr-o zonă de abrupt a unui pui de urs de cca 2 luni și predarea lui către cei abilitați să îl îngrijească într-un centru special pentru creșterea urșilor. După starea în care se afla puiul de urs exista o mare probabilitate ca ursoaica să nu mai fie în viață”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Salvamont România.

Salvamontiștii din Harghita au salvat un pui de urs

Puiul a ajuns la Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears, singurul orfelinat de urși din Europa care se află în munții Hășmaș.