Sari la conținut
Home » Premieră în Rusia. S-a născut primul pui de panda uriaş

Premieră în Rusia. S-a născut primul pui de panda uriaş

Primul pui de panda uriaş născut vreodată în Rusia a venit pe lume la Grădina Zoologică din Moscova, luna trecută.

Puiul este o femelă, au confirmat duminică reprezentanţii unităţii moscovite. Ea s-a născut la sfârşitul lunii trecute dintr-o pereche tânără de panda uriaşi: masculul Ruyi şi femela Dingding. Ei au fost aduşi la Moscova în aprilie 2019 din provincia Sichuan, situată în sud-vestul Chinei.

Puiul de panda uriaş a împlinit recent vârsta de o lună, iar zoologii au realizat mai multe teste prin care au confirmat că este vorba despre o femelă. Angajaţii de la Grădina Zoologică din Moscova şi specialişti din China îi îngrijesc în prezent pe mama Dingding şi puiul ei.

Pui de panda uriaş bine ascuns de mamă

Un urs panda somnoros
Un urs panda somnoros care doarme în copac

La început, Dingding şi-a ascuns mereu puiul, protejându-l şi dormind foarte puţin pentru a rămâne în stare de alertă. Acum, ea este însă mult mai calmă şi mai odihnită, iar fiicei sale a început să îi crească blana. Acest lucru o ajută formidabil de bine la îndeplinirea funcţiei de termoreglare.

Atât mama, cât şi puiul ei se simt foarte bine, au precizat reprezentanţii grădinii zoologice moscovite.

Puiul este inspectat de experţi într-un incubator special, unde temperatura şi umiditatea sunt reglate la valori confortabile pentru exemplarul juvenil. Incubatorul este prevăzut cu toate elementele necesare, inclusiv cu scutece, pături, perne şi seminţe de cassia (scorţişoară chinezească).

Micul uriaș

Micuţa femelă de panda uriaş are în prezent o greutate de 1.288 de grame şi o înălţime de 36,8 centimetri. Mai mulţi specialişti din China au confirmat că ea se află în etapa de creştere şi că se dezvoltă bine, potrivit chinadaily.

Deși aparține de ordinul Carnivora, panda uriaș se hrănește în proporție de 99% cu bambus. În sălbăticie, ocazional mănâncă și alte ierburi, și părți ale unor plante, sau chiar carne sub formă de păsări, rozătoare. În captivitate ei mai primesc miere, ouă, pește, igname, frunze de arbuști, portocale sau banana.