Sari la conținut
Home » Cele mai leneșe cinci animale din lume

Cele mai leneșe cinci animale din lume

sursă foto: cnn.com

 

Cele mai leneșe. Există unele animale care sunt cunoscute pentru stilul lor de viață hiperactiv și agitat. Gândiți-vă: când vă vin în minte anumite animale, precum iepurii sau câinii, s-ar putea să vă gândiți automat la nivelul lor ridicat de energie. Ei, la fel de bine există și animale leneșe.

Cele mai leneșe creaturi din lume. Primul: Cucul

Animalele se nasc, se maturizează și apoi își cresc proprii urmași. Sau nu? Unele dintre cele mai leneșe animale au de fapt alte animale, chiar alte specii, care își cresc urmașii pentru ele! În loc să își construiască propriile cuiburi și să își crească puii, cucii își vor depune ouăle în cuibul altei păsări.

„Mama” neștiutoare va crește acești pui de cuc ca și cum ar fi ai ei, eliberând mama reală de responsabilitați.

Rechinul infirmier

De obicei, rechinii sunt văzuți fix ca opusul cuiva leneș. Ei trebuie să fie mereu în mișcare pentru a forța apa să intre în branhii și a-și aproviziona corpul cu oxigen. Și atunci rechinul infirmier nu respiră? Și nici nu vănează?

Rechinii infirmier au un mod unic de respirație care pompează apă peste branhii, astfel încât nu trebuie să rămână în mișcare. Nu numai atât, dar nici nu sunt vânători activi. Drept urmare, în loc să urmărească prada, ei își deschid gura pentru a se hrăni prin filtrare cu organisme mici.

Cele mai leneșe: Panda uriaș

Cele mai leneșe: O familie de urși panda
Cele mai leneșe: O familie de urși panda care se joacă fericiți

Se știe că panda gigant doarme până la 12 ore pe zi, deși nu toate deodată. Asta înseamnă că jumătate din ziua lor o petrec dormind! Totuși, acesta este un animal leneș a cărui odihnă e bine meritată.

Principala sursă de hrană a panda gigant este bambusul. Acesta nu este bogat în nutrienți, așa că trebuie să mănânce 44 de kilograme pe zi pentru a supraviețui.

Căutarea hranei, mestecatul și digestia ard calorii și consumă energie, ceea ce înseamnă că restul timpului chiar trebuie să doarmă.

Pitonul

Vorbind de animale care pot dormi aproape zile întregi, se știe că pitonii dorm până la 18 ore pe zi! Atunci când sunt treji și activi, pot fi văzuți implicându-se în mediul lor. De asemenea, pitonii nu mănâncă des, supraviețuind de obicei doar cu una sau două mese pe săptămână.

Cele mai leneșe: Hipopotamul

Hipopotamii sunt cunoscuți ca fiind animale somnoroase și leneșe. Nu sunt pretențioși nici în privința locului în care dorm. Se știe că dorm atât pe uscat, cât și în apă, și pot dormi până la 20 de ore pe zi, potrivit factanimal.

Atunci când nu dorm, hipopotamii sunt dintre cele mai leneșe animale. Acest lucru se datorează faptului că ei vor găsi adesea o zonă de pășunat și vor sta acolo ore în șir. Ba chiar vor trage și acolo ceva ore de somn bun…