Sari la conținut
Home » Cum se descurcă pisicile iarna? Până la ce temperatură pot rezista micuțele felinele

Cum se descurcă pisicile iarna? Până la ce temperatură pot rezista micuțele felinele

dcnews.com

Cum România se află sub avertizare de cod galben iar în perioada următoarele temperaturile din termometre vor ajunge și la -20 de grade Celsius, ne-am gândit că ar fi indicat să venim în întâmpinarea dumneavoastră cu o serie de informații despre cum suporta pisicile frigul.

În primul rând, -15 grade este o temperatură critică pentru pisicile care trăiesc afară iar pentru cele care dorm afară temperatura scăzută este și mai periculoasă. Mai întâi le îngheață urechile și coada iar apoi picioarele și restul corpului.

Ce temperatură suportă pisicile

La o temperatură de -20 de grade Celsius o pisică flămândă moare în 40 de minute. Datele statistice sunt înfiorătoare 70% din pisici fără stăpân au mai puțin de două luni. Din păcate, 50% dintre pisici supraviețuiesc sub 2 ani. Majoritatea mor iarna. 

Poți ajuta o pisică oferindu-i o masă bogată în proteine și grăsimi de pește. În cazul în care construiești o căsuță, va trebui să fie un relativ mare pentru ca pisica să se poată întoarce și să se încălzească. Este important ca adăpostul să se ridice deasupra pământului, o bază formată din peleți ar fi perfectă.

Încercați să nu le alungați din scări de bloc, magazine sau birouri. Nu se pot ascunde de frig și de ninsoare și mor.  Câini supraviețuiesc iarna, adunandu-se sau săpând găuri adânci în zăpadă dar pisicile nu știu să sape găuri. 

Care rasă de pisici suportă cel mai bine frigul

O pisică cu părul scurt poate îngheța și în casă iar pentru a se încălzi animalul pufos se face ”cuib” în dulap sau se înfășoară intr-o minge sub o pătură caldă.

O blană pufoasă permite pisicilor să se simtă confortabil la temperaturi între 5 și – 10 grade Celsius. Legenda spune că micuțele feline pot rezista și atunci când termometrul indică -30 de grade, dar acest lucru este departe de-a fi adevărat deoarece într-un astfel de înghe animalul va muri cu siguranță de hipotermie.

Când un animal de companie cere să iasă afară, proprietarii de întreabă nu de puține ori la ce temperatură îngheață pisicile și dacă este indicat să le lase să se plimbe afară când termometrul arată valori de sub 0 grade.

Totul depinde de lungimea blăniței și de rasa animalului. De exemplu, Maine Coon și pisicile norvegiene au un strat consistent de păr care le protejează perfect de firg. Aceste exemplare se simt extraordinar în aer liber și suportă temperaturi de -15 grade.

Nu același lucru se poate afirma despre pisicile orientale, persanii, siamezii, și birmanii îngheață numaidecât. Obișnuite cu climatul cald aceste animăluțe nu sunt adaptate pentru iernile geroase și tocmai de aceea este indicat să nu le lăsați afară, potrivit rum.animalefans.com.