Sari la conținut
Home » Pisicilor le place să fie mângâiate. Știți cum să o faceți?

Pisicilor le place să fie mângâiate. Știți cum să o faceți?

sursă oto: pawtracks.com

Pisicilor le place să fie mângâiate. Interacțiunea pozitivă cu animalele reduce stresul la oameni. Aceasta este o veste grozavă pentru sănătatea și longevitatea dumneavoastră. Dar dacă aveți o pisică, s-ar putea să vă întrebați dacă sentimentul este reciproc. Pisicilor le place să fie mângâiate?

Dacă o faceți corect, răspunsul este da. Multe pisici, în ciuda mitului comun că sunt distante, adoră afecțiunea din partea oamenilor lor. De fapt, mângâierea și ținerea în brațe a pisicii ajută la construirea unei relații de iubire între voi doi.

Pisicilor le place să fie mângâiate: Abordări privind mângâierea

pisicuță neagră cu ochii galbeni sursă foto: lovetoknowpets.com
Pisicuță neagră cu ochii galbeni care stă și privește

A mângâia o pisică poate fi o treabă complicată. Este ușor să interpretezi greșit semnalele unei pisicuțe.

Să spunem, de exemplu, că se rostogolește pe podea și își expune burtica. Acesta este modul lor de a arăta că au încredere în tine. Totuși, dacă încerci să masezi puful de pe burtă, probabil că va răspunde cu o zgârietură sau o mușcătură.

S-ar putea să credeți (pe bună dreptate) că pisica dvs. vă urăște. Sau că acesta este modul lor de a vă spune că nu vor să fie mângâiate deloc. În realitate, îți spune că pur și simplu nu vrea să o mângâi acolo, chiar acum. Unele pisici adoră o bună mângâiere pe burtă, dar trebuie să o abordezi cu finețe. Și doar atunci când sunt calme și relaxate.

Capul, umerii, obrajii și nasul

Așadar, în ce locuri le place pisicilor să fie mângâiate? Capul, bărbia și gâtul sunt adesea preferatele lor. În timp ce unele pisici se bucură să li se atingă coada, altele se vor retrage și chiar vor simți durere la o mângâiere a cozii.

Luați-o încet, acordând o atenție deosebită reacțiilor pisicii dvs. la atingerea dvs. și respectând întotdeauna preferințele acesteia.

Atunci când vă apropiați de pisica dumneavoastră, cel mai important truc este să îi permiteți să preia conducerea. Lăsați pisica să vă miroasă degetul arătător și să își atingă mai întâi nasul de el. Dacă vrea să fie mângâiată, își va împinge fața în mâna ta. Și te va îndruma spre urechi, bărbie sau oriunde vrea să fie mângâiată.

Dacă încep să te împingă cu capul sau să își frece obrajii de corpul tău, este un semn bun. Astfel pisicile transferă mirosurile din glandele lor de obraji către împrejurimi și membrii familiei adoptive.

Cum abordăm ținutul în brațe

În plus față de a fi mângâiate, pisicilor le place să fie ținute în brațe? Răsounsul este- uneori.

Majoritatea pisicilor adoră să se ghemuiască și, de obicei, sunt receptive la a fi ținute în brațe. Dar doar dacă le introduceți acest lucru treptat.

Cel mai bun mod de a vă apropia de pisica dvs. pentru o îmbrățișare este să începeți cu câteva mângâieri blânde. Apoi să o ridicați cu grijă. Asigurați-vă că le fixați toate cele patru picioare, astfel încât să nu atârne.

Dacă se simt în siguranță în brațele tale, vor fi mai înclinate să rămână acolo. Dacă se zvârcolesc și vor să scape, lăsați-i jos ușor și încercați din nou mai târziu.

Pentru a învăța să se cuibărească este nevoie de pași mărunți. Și, ocazional, de o recompensă gustoasă pentru că nu v-a zgâriat brațele pe drum.

Contează rasa sau vârsta?

Unele rase de pisici sunt mai receptive la mângîieri și îmbrățișări decât altele. Siameza, de exemplu, este o rasă jucăușă și iubitoare de distracție care va cere atenție din partea ta.

Nu vă alarmați dacă pisica dvs. se împotrivește atenției fizice. S-ar putea să fie doar o parte din personalitatea sau educația lei. Dacă un pisoi nu a socializat cu oamenii la o vârstă fragedă, poate fi reticent în a accepta afecțiunea.

De asemenea, este posibil să aibă nevoie de mai multă convingere dacă îl adoptați ca adult și nu-i cunoașteți trecutul. Vă puteți obișnui pisicuța folosind unele dintre strategiile de mai sus. Dar unele pisici pur și simplu nu se bucură să fie luate în brațe.

Construirea încrederii este un proces gradual în orice relație. Atunci când vă investiți dragostea și afecțiunea, veți fi răsplătit cu cel mai bun prieten felin, susțin cei de la hillspet.com.