Sari la conținut
Home » De ce îi place pisicii tale să prindă șoareci? Riscurile acestui comportament

De ce îi place pisicii tale să prindă șoareci? Riscurile acestui comportament

De ce îi place pisicii tale să prindă șoareci? O rivalitate care durează de mii de ani, lupta pentru putere dintre pisici și șoareci nu dă semne că se va atenua. Ce găsesc pisicile atât de atrăgător la șoareci? Și ce te faci dacă pisica ta își scapă trofeul de rozătoare pe perna ta?

Este posibil ca oamenii să fi domesticit pisicile încă de acum 4.000 de ani, potrivit National Geographic. La un moment dat, cineva trebuie să fi observat, că partenerul lor pisicilor era bun la prins șoareci și a realizat beneficiul de a avea pisici în preajmă (pe lângă compania lor drăguță).

În curând, pisicile au devenit angajați, plătiți sub formă de hrană și adăpost de către fermieri și alte persoane care trebuiau să țină la distanță rozătoarele. De atunci, a fost un joc de-a șoarecele și pisica.

De ce îi place pisicii tale să prindă șoareci?

Pisică și șoarece
Pisică care miroase un șoarece alb

Simplu spus, șoarecii sunt o țintă ușoară. La fel ca păsările, o altă pradă preferată a felinelor, șoarecii au dimensiunea perfectă pentru lăbuțele mici și nu opun prea multă rezistență. Pisicile sunt niște pocnitori cărora le place să își urmărească ținta și să o epuizeze.

De asemenea, sunt atrase de mișcările imprevizibile ale unui șoarece, care se mișcă în mod zburdalnic și imprevizibil. O gustare de șoarece sătură pofta și dorința de vânătoare a unei pisici.

Pisica mea a mâncat un șoarece! Și acum ce urmează?

Atunci când o pisică prinde un șoarece, poate face o adevărată mizerie. Când curățați locul crimei, purtați mănuși pentru a vă proteja împotriva paraziților.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor recomandă tratarea zonei afectate cu dezinfectant sau cu un amestec de înălbitor și apă și, dacă este cazul, spălarea așternutului în apă caldă.

Există probleme de sănătate?

Este posibil ca pisica dumneavoastră să contracteze o boală în urma consumului de șoarece. Șoarecii pot fi infectați cu ascarizi, pe care îi pot transmite apoi pisicii dumneavoastră, potrivit hillspet.

De asemenea, șoarecii pot fi purtători ai parazitului care provoacă toxoplasmoza, care se poate transfera la pisici și apoi la oameni.