Sari la conținut
Home » Remediile naturale pentru tratarea artritei pisicuțelor. Terapii și planul de tratament pentru animalul de companie

Remediile naturale pentru tratarea artritei pisicuțelor. Terapii și planul de tratament pentru animalul de companie

Deoarece pisicilor le place să sară și să alerge, uneori chiar și fără un motiv aparent, anii de stres asupra articulațiilor pot cauza probleme pe măsură ce pisica dumneavoastră îmbătrânește.

sursă foto: days of The year
O pisică fericită; sursă foto: days of The year

Mici leziuni care ar putea să nu fi fost vizibile atunci când au fost suferite la o vârstă fragedă pot începe de fapt să devină vizibile în timp, pe măsură ce aceste traume încep să se adune.

Lucrați cu un medic veterinar care vă poate oferi o varietate de opțiuni

Cartilajul și țesutul conjunctiv moale din interiorul articulațiilor pot fi deteriorate, iar acest lucru va cauza în mod inevitabil pisicii durere, disconfort, rigiditate și incapacitatea de a se mișca așa cum o făcea înainte.

Deoarece remediile convenționale pentru artrita felină sunt limitate, iar corticosteroizii care sunt adesea prescrisi pot provoca efecte secundare severe pe termen lung, puteți face mai mult prin adoptarea unei abordări integrative.

pisica siameză; sursă foto: lovetoknowpets.com
pisica siameză; sursă foto: lovetoknowpets.com

Lucrați cu un medic veterinar care vă poate oferi o varietate de opțiuni naturale care pot aduce o ușurare atât de necesară pisicii dumneavoastră bolnave, mai ales atunci când sunt combinate cu cele mai recente și mai bune medicamente convenționale făcute special pentru feline.

Nutraceuticele condroprotectoare, cunoscute și sub numele de produse nutritive, sunt practic compuși care vor proteja cartilajul din corpul pisicii dumneavoastră.

Oferiți pisicii dumneavoastră remedii care acționează din interior

Aceștia pot chiar ajuta la reconstruirea și repararea naturală a cartilajului, ceva ce corticosteroizii duri nu pot face. Și, pe lângă faptul că au capacități de construire a cartilajului, pot ajuta și la reducerea inflamației și a durerii.

Cele mai frecvent prescrise sunt glucozamina și condroitina. Sulfatul de condroitină, în special, poate acționa chiar pentru a inhiba enzimele care distrug articulațiile.

pisică cu ochi verzi ;sursa foto:divahair.ro
sursa foto:divahair.ro

Pe lângă faptul că îi oferiți pisicii dumneavoastră remedii care acționează din interior, există și terapii externe pe care le puteți implementa în planul său de tratament. Acupunctura este una dintre cele mai populare forme de vindecare naturală, deoarece poate avea efecte profunde asupra sănătății și bunăstării pentru animalul de companie, mai ales atunci când ședințele sunt programate în mod regulat.

Aceasta îi poate reda o mai mare mobilitate felinei dumneavoastră bolnave, precum și reduce durerea și inflamația. Și poate reduce spasmele musculare din jurul articulațiilor afectate și poate îmbunătăți, de asemenea, circulația în zonele afectate.

Ierburi cinezești

Ayurveda, la fel ca medicina tradițională chineză, este o modalitate de vindecare străveche care folosește numai ierburi și remedii naturale care provin din pământ pentru a ajuta pacienții să se vindece și pentru a readuce organismul într-o stare de echilibru.

Tămâia indiană, cunoscută și sub numele de boswellia, și cireșul de iarnă, cunoscut și sub numele de ashwaganda, sunt cele mai cunoscute ierburi ayurvedice pentru animale de companie atunci când vine vorba de a oferi o ușurare a artritei.

pisica neagră; sursă foto: evz.ro
pisica neagră; sursă foto: evz.ro

Boswellia oferă efecte antiinflamatorii care pot reduce rigiditatea și durerea. Aceasta poate crește aportul de sânge la articulațiile artritice și poate reface zonele afectate de inflamație.

Ashwaganda oferă, de asemenea, beneficii antiinflamatorii, în timp ce întărește mușchii din jurul articulațiilor și contracarează efectele negative ale stresului asupra organismului. Atunci când este administrată în doza adecvată, îmbunătățirea poate fi observată în câteva săptămâni sau luni, dar este imperativ să lucrați sub supravegherea unui medic veterinar instruit.

Castravete de mare este bun pentru pisica dumneavoastră

Castraveții de mare sunt animale marine sunt înrudite cu aricii. Aceștia conțin substanțe nutritive, cum ar fi mucopolizaharidele și condroitina, precum și vitamine și minerale, care întăresc și mențin cartilajul sănătos. Pentru pisicile cu artrită, produsele care conțin castravete de mare, precum SeaCuMax, pot avea efecte antiinflamatorii care reduc durerea și îmbunătățesc mobilitatea.

Dacă observați că pisica dumneavoastră bătrână nu se mai poate mișca așa cum o făcea înainte, faceți-o să fie examinată de un medic veterinar pentru a stabili dacă artrita poate fi cauza. În cazul în care prietenul dumneavoastră felin suferă de această afecțiune, cheia va fi reducerea inflamației și ameliorarea durerii și a rigidității care îl împiedică să se simtă confortabil și să se bucure de mobilitate.

Prin combinarea a ceea ce este mai bun din medicina convențională și holistică, puteți găsi remediile care vor funcționa în cazul animalului de companie particular, astfel încât acesta să aibă cea mai bună calitate a vieții, potrivit petguide.com.