Sari la conținut
Home » Ce urăsc pisicile cel mai mult? 5 lucruri care nu îi plac mâței tale

Ce urăsc pisicile cel mai mult? 5 lucruri care nu îi plac mâței tale

De ce mănâncă pisica mea iarbă?

Ce urăsc pisicile cel mai mult? Majoritatea părinților de animale de companie doresc să își trateze bine pisicile. Rareori aceștia fac în mod intenționat lucruri care să le streseze pisicile.

Însă, adevărul este că oamenii fac adesea, fără să știe, lucruri care le provoacă stres mâțelor. Iată 5 lucuri pe care pisoiul tău le urâște.

Ce urăsc pisicile cel mai mult: Zgomote puternice

În natură, zgomotele puternice pot indica un prădător periculos. Acest lucru poate avea ca rezultat faptul că o pisică devine din ce în ce mai agresivă.

Zgomotele puternice fac pisicile foarte nervoase din motive foarte bune. Atunci când o pisică aude unul, aceasta activează partea din creierul lor care guvernează răspunsurile naturale.

Acest lucru poate avea ca rezultat o agresivitate crescută față de oameni sau alte animale de companie. Mai poate fi manifestat un comportament sperios care duce la pierderea poftei de mâncare.

Litiere murdare

O pisică care se holbeazăfoto: pethelpful.com
O pisicuță cu ochii verzi care se holbează în gol

Când vine vorba de igiena toaletei, pisicilor le place să fie foarte curată și nu fantezistă.

Problemele cu litiera sunt unele dintre principalele motive pentru care pisicile sunt abandonate în adăposturi. Când vine vorba de igiena toaletei, pisicilor le place să fie foarte curate și nu fanteziste.

Coșurile de gunoi murdare sau aglomerate pot duce la stres pentru pisici. Acest lucru se poate manifesta prin eliminare necorespunzătoare.

Curățați zilnic cutia, îndepărtând materiile fecale și urina aglomerată. Reîmprospătați litiera la fiecare 2-3 zile.

Accesoriile pentru litieră

Mutați litiera pisicii departe de cuptor sau de boiler și ajutați-o să își rezolve problemele cu litiera.

Capace, căptușeli din plastic, chestii electronice de scobit – până la urmă, toate aceste lucruri le cumpărăm pentru noi. Adevărul crud este că majoritatea pisicilor urăsc litierele sofisticate și preferă oricând o cutie simplă și liniștită.

Aceasta trebuie să fie amplasată într-o zonă cu trafic redus, în locul tuturor clopoțeilor și fluierăturilor.

Mângâierea în zona interzisă

În natură, pisicile sunt atât prădători, cât și pradă. Din acest motiv, au anumite zone specifice ale corpului pe care le consideră vulnerabile și nu vor să fie mângâiate.

Deși există întotdeauna excepții de la reguli, în general, pisicilor nu le plac frecțiile pe burtă sau mângâierile pe părțile laterale ale abdomenului.

Motivul este că aceste zone se simt foarte vulnerabile pentru pisici.

Pisicile vă vor spune că nu le place ceva dacă încep să își miște coada, au ochii dilatați sau încep să mârâie în timpul unei mângâieri.

Pisicile preferă mângâierile în jurul capului și gâtului. Unora le plac mângâierile lungi pe spate care se termină la baza cozii.

Ce urăsc pisicile cel mai mult: Baia

pisica scoasă din baie; sursă foto: lovetoknowpets.com
O pisicuță scoasă din cadă cu spumă pe ea

Puteți încerca să antrenați o pisică să tolereze baia și apa, dar nu forțați problema cu ea.

Există o pisică despre care vorbește toată lumea odată pe internet pentru că adoră să stea întinsă în chiuvetă cu apa pornită, dar, în general, pisicilor nu le place să se ude.

Baia poate fi foarte înfricoșătoare pentru pisici. În plus, blana care este îngreunată de apă se poate simți foarte ciudat pentru ele, conform cats.

Deși puteți dresa o pisică să tolereze baia și apa, dacă nu-i place să se ude, nu o forțați.