Sari la conținut
Home » Pisica și vânătoarea animalelor mici. Ce poți face dăcă vrei să o oprești

Pisica și vânătoarea animalelor mici. Ce poți face dăcă vrei să o oprești

O pisică arată așa cum arată și se comportă așa pentru că este un vânător. Milioane de ani de evoluție i-au dat simțurile, comportamentele și corpul pentru a avea succes în acest domeniu.

Prin urmare, este evident că nu putem elimina această dorință, dar putem încerca să o controlăm puțin prin modificarea orelor în care le dăm drumul pisicilor noastre, de exemplu, ținându-le în casă în zori și la apus, când creaturile mici sunt cele mai active.

Sunt clopoțeii o alternativă pentru a împiedica pisica să vâneze

Dacă ne uităm la modul în care multe pisici vânează, ele stau nemișcate sau se mișcă foarte încet până la atacul final, când, de obicei, este prea târziu pentru a mai scăpa, așa că pare îndoielnic dacă un clopoțel atașat de zgardă ar funcționa.

Așadar, înarmați cu aceste informații, ce ar trebui să facă proprietarii de pisici? Desigur, se ridică problema spinoasă a colierelor și a siguranței pisicilor care le poartă, dar cel mai important lucru este să alegeți una sigură. Ar trebui să verificați și clopoțelul.

Unele au fante conice care pot prinde gheara unei pisici dacă, de exemplu, aceasta și-a zgâriat gâtul. Este un mic detaliu, dar și pisica trebuie să fie în siguranță.

Ar fi oare crud un clopoțel care să ticăie toată ziua în urechile pisicii? Într-o lume ideală, pisicile nu ar purta zgardă. Cu toate acestea, mulți proprietari au deja nevoie ca pisicile lor să poarte una ca mijloc de identificare sau pentru a ține magneți sau dispozitive electronice pentru a deschide pisica, astfel încât adăugarea unui clopoțel nu va spori riscul.

Cu toate acestea, nu trăim în izolare. În multe țări, păsările sunt supuse la presiuni din mai multe părți, din cauza pierderii habitatului și a mașinilor, printre multe alte lucruri. Scăderea numărului de păsări nu se datorează pisicilor, dar acestea sunt unul dintre numeroșii factori care pot pune presiune asupra unor specii care sunt deja amenințate.

Puteți reduce teritoriul pe care pisica poate vâna păsări

Dacă un clopoțel funcționează, atunci trebuie să ne uităm la fiecare pisică în parte și să punem în balanță riscurile și beneficiile. Multe pisici nu se obosesc să prindă nimic. Altele sunt vânători pasionați. Vârsta este și ea un factor – pisicile de un an până la trei ani care au energie de consumat și iubesc aerul liber pot fi candidate pentru un clopoțel, în timp ce pisicile mai în vârstă care preferă să vâneze castronul de mâncare și cel mai cald loc pentru a dormi nu.

Puteți reduce teritoriul pe care pisica poate vâna instalând o barieră de gard pentru pisici în jurul perimetrului grădinii și punând o barieră pe copaci, pentru a împiedica pisica să se cațere pe ei. Deși este posibil ca pisicile să mai poată prinde ocazional animale sălbatice și păsări în interiorul grădinii, aceasta va reduce semnificativ zona în care pot prăda animale sălbatice.

Ce ziceți de soluția supremă pentru siguranța păsărilor sau a animalelor, ținerea pisicilor în casă? Din nou, este o alegere care constă în echilibrarea riscurilor față de beneficii. În țările în care păsările indigene sunt extrem de amenințate, deoarece au evoluat fără astfel de prădători, iar acum cad pradă pisicilor, atunci interdicția sau ținerea pisicilor înăuntru poate fi necesară pentru a conserva o specie, potrivit Icatcare.com.