Sari la conținut
Home » Obiceiuri cel puțin bizare în Mexic. Primarul unui mic orășel se căsătorește cu un crocodil

Obiceiuri cel puțin bizare în Mexic. Primarul unui mic orășel se căsătorește cu un crocodil

lafermeauxcrocodiles.com

Primarul unui orășel mexican s-a căsătorit cu o „mireasă crocodil”, în cadrul unei ceremonii pline de culoare, despre care se spune că va aduce noroc poporului său.

Crocodilul în vârstă de șapte ani, cunoscut sub numele de „mica prințesă”, este considerat a fi o zeitate care o reprezintă pe mama Pământ.

Căsătoria sa cu primarul din San Pedro Huamelula, Victor Sosa, simbolizează unirea oamenilor cu divinitatea. Tradiția datează probabil de secole, din vremurile prehispanice, în rândul comunităților indigene Chontal și Huave din statul Oaxaca.

Ritual ciudat în Mexic

În prezent, amestecat cu spiritualitatea catolică, ritualul străvechi implică îmbrăcarea crocodilului într-o rochie de mireasă albă. Olivia Perez a fost persoana însărcinată cu îndeplinirea acestei sarcini simbolice în timpul ceremoniei de vineri.

„Pentru noi, crocodilul este important pentru că este prințesa care vine să ne aducă apă, o recoltă bună, ploi, pentru ca Dumnezeu Tatăl Atotputernic să ne trimită mâncare, pește, porumb, recolta”, a spus Oliva Perez. Muzica tradițională a răsunat în San Pedro Huamelula, iar petrecăreții au dansat în timp ce îl îndemnau pe primar să pecetluiască nunta cu un sărut.

Primarul a dat curs îndemnului chiar de mai multe ori, aplecându-se pentru a-și „planta” buzele pe botul crocodilului, care fusese legat. „Acest lucru reprezintă uniunea dintre prințesă și un servitor”, a subliniat primarul.
Localnicii au purtat mireasa crocodil în brațe pe străzile satului, în timp ce bărbații o vânturau cu pălăriile lor.

Alții au aruncat plase de pescuit în aer și au îngenuncheat pentru a-i cere miresei crocodil pentru o captură abundentă de pește. „Vrem să ne rugăm pentru un pescuit bun, pentru ca această națiune să poată prospera, pentru ca noi să putem trăi în pace și echilibru”, a declarat pescarul Joel Rojas.

Despre ritual și aligator

Un bărbat și o femelă caiman se căsătoresc de 230 de ani în oraș pentru a marca ziua în care două grupuri indigene și-au declarat pacea printr-o căsătorie. Potrivit folclorului, un rege din tribul Chontal s-a căsătorit cu o fată prințesă a grupului indigen Huave, reprezentat acum de femela aligator, indiatvnews.com.

Nunta este realizată pentru ca cele două comunități să se conecteze cu pământul și să își dorească ploaie pentru o recoltă bună, după cum a relatat Jaime Zarate, cronicar din San Pedro Huamelula, potrivit AFP.

Înainte de ceremonia de nuntă, femela aligator este dusă în casele localnicilor pentru a dansa. „Mireasa” poartă o ținută de nuntă, iar gura îi este închisă pentru siguranță. După nuntă, primarul dansează cu ‘mireasa’ și îi plantează un sărut pe botul aligatorului.