Sari la conținut
Home » Captură record pentru patru vânători. Au prins un aligator de 400 kg

Captură record pentru patru vânători. Au prins un aligator de 400 kg

Aligatorul care a bătut recordul american; sursă foto: Fox News

Patru vânători de aligatori din Mississippi au avut parte de o captură record.. Au prins o reptilă, mai excact un aligator care cântărește peste 800 de kilograme și măsoară 4 metri lungime.

Departamentul pentru viață sălbatică, pescuit și parcuri din Mississippi a recunoscut sâmbătă, 26 august, într-o postare pe Facebook, captura celor patru vânători ca fiind noul record de stat pentru cel mai lung aligator mascul recoltat.

Captură record pentru patru vânători; sursă foto: Fox News
Captură record pentru patru vânători; sursă foto: Fox News

Captură record pentru patru vânîtori

„Aligatorul a măsurat 14 picioare și 3 centimetri lungime (n.r. echivalentul a 4 ,5 metri), cu o circumferință a burții de 66 de centimetri și o circumferință a cozii de 46,5 centimetri.”, se arată în anunțul departamentului american transmis pe Facebook.

Will Thomas, unul dintre cei patru vânători, s-a alăturat emisiunii „Fox & Friends” marți, 29 august, pentru a discuta despre aligatorul record pe care el și tovarășii săi l-au prins cu undița și mulineta.

Captura record măsoară peste 4,5 m lungime; sursă foto: Fox News

Grupul a plecat vineri seara la vânătoare de aligatori în râul Yazoo. Le-a luat șapte ore să prindă aligatorul de 4,5 metri, potrivit lui Thomas.

Aligatorul capturat avea peste 4, 5 metri

„L-am văzut la începutul serii. Nu știam despre el anterior. Știam că ne aflam într-un loc bun și, astfel, am cam cercetat înainte de a se întuneca. Unul dintre membrii echipei, Joey Clark, a fost primul care a observat acest aligator. Și știam că avea cel puțin 4,5 metri. Dar abia mult mai târziu… în dimineața următoare ne-am dat seama că ar putea fi un potențial record de stat”, a spus Thomas.

Thomas a declarat că nu este sigur de vârsta pe care o avea aligatorul înainte de a fi recoltat, dar ar presupune că acesta avea cel puțin 40 de ani. Aligatorul a fost dus sâmbătă la Red Antler Processing din Yazoo City, Mississippi. Fotografiile cu aligatorul care a bătut recordul arată că capul reptilei părea să fie la fel de mare ca trunchiul unui om.

Carnea aligatorului a fost donată

Thomas și tovarășii săi de vânătoare au donat carnea de aligator statului Mississippi. Carnea se pare că este pregătită pentru a fi distribuită în adăposturi alimentare.

„Cred că au fost donate 380 de kilograme de carne”, a declarat Thomas în timpul interviului. Acesta bănuiește că aligatorul va duce la „o mulțime de piele”, având în vedere mărimea reptilei. Thomas a declarat pentru „Fox & Friends” că vânătoarea de aligatori o activitate populară pentru sportivii din Mississippi.

Vânătorii care au pus mână pe captura record; sursă foto: Fox News

„Este un fel de cultură aici jos. Să ieși și să faci acest gen de lucruri. Și cu siguranță nu suntem singurii care o fac și probabil că nu suntem cei mai buni la asta, dar sunt mulți oameni aici care fac asta și este foarte distractiv”, a continuat Thomas”.

Recordul anterior al statului pentru cel mai lung aligator mascul recoltat din apele publice a fost stabilit la 28 august 2017. Recordul de cel mai lung aligator femelă recoltat din stat este stabilit la 3,5 metri și 5 centimetri.