Sari la conținut
Home » Cel mai mare aligator prins vreodată în SUA. O captură uluitoare

Cel mai mare aligator prins vreodată în SUA. O captură uluitoare

sursă foto: pawtracks.com

Cel mai mare aligator.  Potrivit Departamentului de Stat pentru Viață Sălbatică, Pescuit și Parcuri al USA, recent, s-a înregistrat o premieră zoo.  Un grup de vânători a capturat cel mai mare înregistrat vreodată nu numai în Mississippi, ci în toată SUA.

Cei patru eroi localnici au capturat masculul în vestul râului Sunflower River din Mississippi.

Cel mai mare aligator american

Vânătorii care au pus mână pe captura record
Vânătorii care au pus mână pe captura record: Cel mai mare aligator

Aligatorul a cântărit 364 kilograme și a măsura 4,3 metri în lungime, depășind recordul anterior cu peste 2 centimetri. Și se știe că Departamentului de Stat pentru Viață Sălbatică, Pescuit și Parcuri al USA pune mare preț pe exactitate.

După ce au capturat animalul, vânătorii l-au ridicat cu un motostivuitor și au făcut o fotografie. Ea va fi expusă în orașul Yazoo City din delta fluviului Mississippi.

Zona în care a fost făcută captura este desemnată pentru vânătoarea de aligatori. Sezonul de vânătoare de aligatori în Mississippi se deschide în ultima vineri din luna august a fiecărui an. În 2023, sezonul s-a încheiat la 4 septembrie. Deci, anul acesta nu are cine să încerce să doboare noul record.

Nu e de joacă cu aligatorii

Un studiu din 2004 a arătat că aligatorii mari pot mușca cu o forță de 13.172 N (newton). Astfel, aceasta este una dintre cele mai puternice mușcături înregistrate vreodată la un animal.

De asemenea, serul sangvin al aligatorilor este incredibil de eficient și poate combate bacterii sau virusuri. Asta înseamnă că aligatorii care își pierd membrele în mlaștini scapă ușor și fără infecții.

Încă un lucru spectaculos, aligatorii americani sunt cățărători surprinzător de pricepuți. Aceste reptile se pot urca în copaci pentru a găsi un adăpost mai bun sau pentru a-și lua prin surprindere prada.

El Lagarto

În lume există două specii: aligatorul american şi aligatorul chinezesc, potrivit appnews.

Așa cum sugerază și denumirile, aceștia trăiesc doar în sud-estul SUA şi în sudul Chinei. Durata de viață a unui aligator este de 50 de ani, dar se cunosc și cazuri de 75 de ani. Cuvântul „aligator” provine de la cuvântul spaniol „el lagarto”, care înseamnă „șopârlă”, pe care exploratorii și coloniștii spanioli din Florida (SUA) îl foloseau adesea în legatură cu aligatorii.