Sari la conținut
Home » Bizar! Un nou record stabilit de peștele cu „dinți de om”, supranumit „dinozaurul” adâncurilor

Bizar! Un nou record stabilit de peștele cu „dinți de om”, supranumit „dinozaurul” adâncurilor

Bizar! Un nou record stabilit de peștele cu „dinți de om”, supranumit „dinozaurul” adâncurilor.  Un pește bizar cu gura plină de dinți „umani” a fost prins de un scafandru. Peștele bizar are dimensiunea „asemănătoare cu cea a unui dinozaur”.

Todd Elder practica pescuitul subacvatic atunci când a văzut ceva „anormal de mare” mișcându-se în adâncurile golfului Chesapeake Bay, în statul american Virginia.

„Am înotat în jos și s-a întâmplat să am noroc, era un animal anormal.”Scafandru pescar nu s-a pierdut cu firea după cum povestește el: „Apoi am apucat peștele și atunci am fost foarte entuziasmat.”

Uitându-se la captura sa, Todd, în vârstă de 38 de ani, a văzut că aveau ceva în comun. El a spus: „Au dinți foarte asemănători cu cei umani, pe care îi folosesc pentru a mânca scoici și stridii și crabi”.

„Le spun tuturor că voi folosi acești dinți când vor începe să cadă ai mei – scot unul dintre ei cu un clește, îl pun înăuntru cu niște superglue; gata!” „Și ei au ceva dinți, sunt o grămadă de rânduri în spatele dinților din față.”

Totuși ceea ce a ieșit cu adevărat în evidență a fost mărimea animalului. Domnul Elder a spus: „Dacă împușcăm unul de 3,5 kg, e mare pentru noi. Acea dimensiune este destul de mare, iar eu am împușcat deja câteva exemplare de trei kilograme, dar acesta era ca un dinozaur.”

„Au mai fost și alte exemplare mari de pește cap-de-oaie prin preajmă, dar nu la fel de mari ca acesta. Pur și simplu acesta iese în evidență.”

Pe mal, peștele a fost cântărit și la peste 8.5 kilograme – de aproximativ cinci ori mai mare decât greutatea medie a unui pește cap-de-oaie.

Peşte-cap-de-oaie este o specie care are mai multe rânduri de molari pe care le foloseşte pentru a-şi strivi prada. Această specie şi-a primit numele tot datorită capului  care seamănă cu cel al unei oi. Peștele din această specie este „foarte gustos” spun cei care au apucat să-l prindă și să-l pună în farfurie.

Deși a fost nevoie de câteva zile pentru a-l cântări cu un cântar certificat, timp în care își pierduse o parte din greutate, peștele avea totuși o greutate uriașă de 7.9 kilograme, în momentul omolăgării.

Acesta a fost declarat acum un nou record mondial de către Asociația Internațională de Pescuit Subacvatic cu Sulița, potrivit ziarului Virginian Pilot.

Recordul anterior, din 2011, era de 6.8 kilograme. Greutatea medie a unui pește cap-de-oaie este de 1-2 kg. Todd, din Virginia Beach, se consideră norocos. El a spus: „Este destul de nebunesc; toată lumea iubește un record mondial. Nici măcar nu plănuisem să îl cântăresc, voiam doar să cântăresc toți peștii pe care i-am capturat împreună, dar mă bucur că m-a convins să o fac.”

El a continuat: „În mod normal, când văd acești pești, se îndepărtează cu repeziciune – sunt mereu în alertă; întotdeauna te văd primii. Mă gândeam „omule, nu pot să cred că e atât de ușor”.”

Todd, scafandru de meserie în domeniul petrolului și gazelor offshore, care conduce Virginia Beach Seafood Company, estimează că peștele cap-de-oaie avea 15 ani.

El spune că animalul nu a fost irosit. El a spus: „Am gătit o parte într-o friteuză cu aer comprimat, iar o parte într-o tigaie de fontă.”

Todd a spus că vrea să folosescă acest record pentru a răspândi necesitatea sustenabilității și să militeze pentru un pescuit responsabil. „Trebuie să fim mai atenți la asta și să încercăm să ne îndepărtăm de peștele crescut în ferme.”