Sari la conținut
Home » De ce înoată peștii la suprafața acvariului? 

De ce înoată peștii la suprafața acvariului? 

De ce înoată peștii la suprafața acvariului? Dacă observe că peștii tăi înoată adesea la suprafața apei, trebuie să acționezi imediat. Iată ce trebuie să faci când peștii tăi petrec prea mult timp la suprafața apei.

De ce înoată peștii la suprafața acvariului: Ce înseamnă când înoată la suprafață?

De ce înoată peștii la suprafața acvariului: Un pește balon
De ce înoată peștii la suprafața acvariului: Un pește balon care zâmbește camerei

De obicei, peștii tăi se deplasează la suprafață atunci când nu primesc suficient oxigen. În anumite circumstanțe, în acvariu nu există suficient oxigen pentru ca toți peștii să respire ușor.

Pentru a combate această problemă, înoată la suprafață, acolo unde se află apă bogată în oxigen. Poți observa unele semne de sufocare sau alte semne că nu se simt bine în timp ce sunt acolo.

Cum poți să oxigenezi un acvariu?

Soluția de bază este să menții un nivel ridicat de oxigen în acvariu și să reduci nivelul de CO2. Poți face acest lucru aerând apa puțin mai mult cu o pompă de aer, care expune lichidul la aer și îl pregătește pentru o respirație ușoară.

Ai grijă să nu afectezi negativ și alți factori, precum temperatura. Indiferent de alegerea ta, asigură-te că ai o soluție pe termen lung și că peștii nu se vor întoarce rapid la suprafață.

Un alt aspect important de reținut este că una dintre cele mai mari preocupări pentru acvaristi este supraaglomerarea. Recomandăm să începi cu un singur acvariu și o mică școală de pești pentru a învăța să-l gestionezi mai întâi. Odată ce te simți încrezător, poți să te extinzi.

Acest lucru include mutarea cu atenție a peștilor într-un nou acvariu dacă ai prea mulți (poate s-au înmulțit) sau dacă au crescut prea mult.

De ce înoată peștii la suprafața acvariului: Ce trebuie să faci atunci când peștii stau la suprafața apei?

Este destul de grav dacă locatarii acvariului tău nu pot să respire bine. Dar există câțiva pași pe care îi poți face pentru a rezolva problema imediat.

Efectuează un test de apă

Ar trebui să efectuezi regulat teste ale apei, inclusiv de fiecare dată când schimbi o parte din apă. Este important să verifici nivelurile de nitrați, pH și amoniac pentru a vedea dacă există ceva neînregulă.

Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când ai o problemă mai mare în acvariu, cum ar fi prezența unui număr prea mare de pești. Poate fi și un semn că hrănești excesiv, iar hrana în exces se descompune la fundul acvariului.

Este posibil să fie necesar să iei măsuri rapide, precum înlocuirea parțială a apei. Pe termen lung, va trebui să găsești o modalitate de a reduce deșeurile. De obicei, reducerea cantității de hrană va rezolva problema.

De asemenea, ia în considerare adăugarea de plante vii, care vor produce oxigen și vor elimina compușii de azot în exces în mod natural.

De ce înoată peștii la suprafața acvariului: Verifică filtrul

Filtrul te ajută să îndepărtezi o parte din deșeuri din acvariu. Cu toate acestea curățarea frecventă și schimbările de apă sunt esențiale.

Examinează filtrul pentru eventuale defecțiuni și înlocuiește bureții sau alte piese uzate. În cele din urmă, asigură-te că sistemul tău de filtrare este suficient de mare pentru acvariul tău. Este posibil să fie nevoie să achiziționezi unul mai mare dacă ai adăugat recent pești.

Instalează un termometru

Temperatura apei face o mare diferență în ceea ce privește nivelul de oxigen din acvariul tău pentru pești. Și asta deoarece apa rece conține mai mult oxigen dizolvat decât apa caldă.

Acest lucru înseamnă că trebuie să fii deosebit de atent atunci când temperatura camerei crește. Fie din cauza verii, fie din cauza încălzitorului acvariului. Ar trebui să monitorizezi temperatura permanent, pentru a te asigura că rămâne constantă.

Dacă peștii tăi se adună la suprafață și observi o creștere a temperaturii, încearcă să răcești camera sau să reduci sursele de căldură. Totuși, nu trebuie să faci schimbări bruste. Ajustează temperatura incremental pentru a nu șoca peștii și nu lăsa temperatura apei să scadă sub intervalul recomandat. Deplasează acvariul, dacă este necesar, în special pentru a asigura o mai bună ventilare, recomandă pawtracks.com.