Sari la conținut
Home » Salvarea emoționantă a unui flamingo! O problemă mare după furtună

Salvarea emoționantă a unui flamingo! O problemă mare după furtună

Salvarea emoționantă a unui flamingo. În urma uraganului Idalia, multe animale din Florida s-au trezit mutate din casele lor obișnuite.

O echipă de navigatori lucra pentru a fotografia eroziunea plajelor cauzată de furtună. Aceștia au realizat recent starea devastatoare  în mod direct când au privit în largul mării și au văzut un gât roz improbabil vâslind printre valuri.

Salvarea emoționantă a unui flamingo

Păsări flamingo
Păsări flamingo care stau împreună în apă

Kristen Davis, manager de marketing și comunicare la SPCA Tampa Bay declarat că s-au uitat de mai aproape și au putut observa ca un flamingo. Acesta a încercat ridiculeile aripile pentru a zbura și nu a putut. Un semn că pasărea era în pericol mare:  „S-au apucat să se uite mai de aproape și și-au dat seama că era un flamingo. Pe măsură ce se apropiau, flamingo a încercat să își ridice aripile din apă pentru a zbura și nu a putut să le scoată din apă. Atunci și-au dat seama că flamingo era în pericol”.

În grabă, ambarcațiunile, căpitanul Jeff Brooks și comisarul din Madeira Beach, Anne-Marie Brooks, au decis că trebuie să ajute.

„Erau îngrijorați că, din moment ce flamingo se zbătea și părea confuz, nu avea șanse să supraviețuiască. Ar fi fost fatal dacă era lăsat singur în apă.”, a declarat Davis.

Folosind o plasă și un prosop ușor, cei doi au scos cu grijă pasărea obosită din valuri. În sfârșit în siguranță la bord, flamingo recunoscător s-a prăbușit. Salvatorii l-au numit Peaches.

Întoarcerea păsării în sălbăticie

Mulțumită gândirii rapide și grijii atâtor iubitori de animale, Peaches se va întoarce în curând în sălbăticie. Acolo unde îi este locul, potrivit thedodo.

„Echipa spitalului de la Seaside Seabird Sanctuary lucrează pentru ca flamingo să revină la întreaga sa forță. Acesta trebuie să revină la o greutate sănătoasă pentru a fi eliberat în sălbăticie cât mai curând posibil.”, a declarat Davis. „Ei speră că flamingo va putea fi reunit cu unul dintre stolurile din zona noastră!”