Sari la conținut
Home » O pisică de mare a rămas însărcinată deși era singură în acvariu. Explicație surprinzătoare posibilă

O pisică de mare a rămas însărcinată deși era singură în acvariu. Explicație surprinzătoare posibilă

O pisică de mare a rămas însărcinată deși era singură în acvariu. Cazul bizar oferă o explicație surprinzătoare.

Personalul unui acvariu din Carolina de Nord a fost confuzi după ce o pisică de mare a devenit gravidă, în ciuda faptului că nu exista niciun mascul în rezervorul unde aceasta stătea.

O pisică de mare a rămas însărcinată. Posibile explicații

Oamenii de știință au câteva teorii despre cum s-ar putea fi întâmplat acest lucru – iar una implică un rechin mascul.

Reprezentanții Acvariul și Laboratorul de Rechini (Aquarium and Shark Lab) de la Team Ecco din Hendersonville au fost inițial îngrijorați de faptul că pisica de mare ar avea cancer atunci când a început să se umfle.

Cu toate acestea, o ecografie a dezvăluit ulterior că excrescențele erau ouă, a scris directorul executiv al laboratorului într-o postare pe ncsciencetrail.org.

Directorul, April Smith, a declarat că o posibilă explicație a fost partenogeneza, un proces în care o femelă poate produce un embrion asexual, fără ca un ou să fie fertilizat cu spermă.

Ea a spus că acesta este un mecanism de supraviețuire care permite conservarea unei specii și se întâmplă în mod tipic în situații în care nu există masculi prezenti, cum ar fi într-un grădină zoologică sau acvariu sau chiar într-o zonă izolată din adâncurile mării.

Cu toate acestea, oamenii de știință au dezvoltat o altă teorie când au observat urme de mușcături pe pisica de mare. Aceasta împărțea rezervorul cu doi rechini masculi cu pete albe.

„Atunci ne-a venit ideea – rechinii mușcă pentru a se împerechea – s-a împerecheat unul dintre tinerii noștri masculi cu ea?” a scris Smith.

Ea a spus că cea mai recentă ecografie a dezvăluit că pisica de mare este gravidă cu doi, posibil trei pui. Ea a explicat că teoria lor ar trebui să fie confirmată după naștere, cu excepția cazului în care mai întâi nu găseau indicii vizuale despre o rasă mixtă.

Rechinii și razele sunt strâns înrudite din punct de vedere taxonomic, deci încrucișarea este teoretic posibilă.

Animalul este programat să nască în orice zi acum, iar Smith a spus că actualizările vor fi postate pe site-ul lor și pe pagina lor de Facebook.