Sari la conținut
Home » Curiozități despre animale: Crocodilii pot simți suferința unui copil

Curiozități despre animale: Crocodilii pot simți suferința unui copil

Crocodilii au foste niște adevărați eroi!

Curiozități despre animale. Cu ajutorul unor eşantioane sonore conţinând plânsete de bebeluşi sau ţipete de pui de bonobo sau cimpanzeu, difuzate spre bazinele unde trăiesc numeroşi crocodili de Nil, într-un parc zoologic din Agadir, Maroc, cercetătorii au constatat că reptilele sunt atrase de plânsetele care semnalizează suferinţa.

Curiozități despre animale: Suferinţa în plânsul bebeluşilor îi atrage

Curiozități despre animale: Un crocodil în apă
Curiozități despre animale: Un crocodil care iese din apă

Iniţial, studiul a pornit de la ideea de a analiza universalitatea caracteristicilor suferinţei în plânsul animalelor. Pe parcursul studiului, însă, cercetătorii şi-au dat seama că ”parametrii pe baza cărora este evaluat pericolul sunt mai relevanţi în cazul crocodililor”, decât în cazul oamenilor.

”Experimentul a arătat că crocodilii identifică perfect primejdia în plânsetele puilor de maimuţă sau ale bebeluşilor. Mai mult,  răspunsul reptilelor este amplificat de intensitatea plânsetelor ”, a explicat pentru Nicolas Grimault, director de cercetări în cadrul laboratorului Cogniţie Auditivă şi Psihoacustică (CRNL, CNRS, Inserm, Universitatea Lyon 1).

El este și unul din principalii autori ai acestui studiu publicat pe 9 august în revista Royal Society.

Răspund la caracterul haotic al plânsului

”Crocodilii răspund la criterii precum rugozitatea sunetului, caracterul haotic al plânsului”, a continuat el. Asta se pare că  este mai adecvat decât criteriul care determină reacţia oamenilor şi anume înălţimea sunetului.

Astfel, se poate explica prin faptul că crocodilii care sunt animale cu sânge rece, dau dovadă de oportunism în căutarea prăzii aflată în situaţii de slăbiciune. ”Cu cât un animal este într-o mai mare suferinţă, cu atât este o pradă facilă”, a explicat Grimault.

Curiozități despre animale: Despre Croc

Crocodilii sunt o subfamilie de reptile acvatice, care trăiesc în Africa, Asia, America de Nord, America de Sud și Australia. Animalele de azi trăiesc pe malurile apelor curgătoare sau ale lacurilor din regiunile calde tropicale sau subtropicale, potrivit agerpres.

Crocodilii sunt buni înotători, iar când vânează stau ascunși sub apă până la nivelul ochilor și nărilor. Atunci când prada se apropie destul de mult, crocodilul o atacă fulgerător, țintuind-o sub apă până când aceasta se îneacă.