Sari la conținut
Home » Crocodilii simt suferința bebelușilor

Crocodilii simt suferința bebelușilor

Crocodilii au foste niște adevărați eroi!

Crocodilii simt suferința bebelușilor. Crocodilii sunt capabili să detecteze suferința în plânsul bebelușilor, conform unui studiu recent. Cercetătorii au desfășurat acest studiu într-un parc zoologic din Agadir, Maroc.

Au folosit eșantioane sonore care conțineau plânsete de bebeluși și țipete de pui de bonobo și cimpanzeu pentru a evalua reacția crocodililor de Nil la aceste sunete. Rezultatele au arătat că reptilele sunt atrase de plânsetele care semnalizează suferința și reacționează în funcție de intensitatea acestor sunete.

Crocodilii simt suferința bebelușilor

Inițial, cercetarea a fost concepută pentru a analiza universalitatea caracteristicilor suferinței în plânsetul animalelor. Dar pe parcursul experimentului, cercetătorii au constatat că parametrii acustici care indică pericolul sunt mai relevanți pentru crocodili decât pentru oameni.

Nicolas Grimault, director de cercetări în cadrul laboratorului Cogniție Auditivă și Psihoacustică (CRNL, CNRS, Inserm, Universitatea Lyon 1) și unul dintre principalii autori ai studiului, a explicat. ,,Experimentul a arătat că crocodilii identifică perfect primejdia în plânsetele puilor de maimuță sau ale bebelușilor, dar și că reacția reptilelor este amplificată de intensitatea plânsetelor”.

Crocodilii par să reacționeze la anumiți parametri specifici, cum ar fi rugozitatea sunetului și caracterul haotic al plânsului, care sunt mai relevante pentru ei decât înălțimea sunetului, care este un criteriu mai important pentru reacția oamenilor.

Crocodilii au dezvoltat abilitatea de a percepe și interpreta semnalele sonore care indică suferința în mediul lor și reacționează în consecință.

Această descoperire adaugă o perspectivă interesantă asupra abilităților acustice ale crocodililor. Și modului în care aceste abilități se adaptează mediului lor natural.

Crocodilii sunt fascinanți

Crocodilii sunt reptile fascinante și au multe caracteristici interesante. Iată câteva informații despre crocodili:

  1. Diferențe între crocodili, aligatori și caimani: Crocodilii, aligatori și caimani sunt toți membri ai familiei Crocodylidae, dar au diferențe distincte. Crocodilii au boturi mai lungi și mai înguste, iar dinții lor sunt vizibili chiar și atunci când gura este închisă. Aligatori și caimani au boturi mai late și mai scurte. Iar când au gura închisă, dinții de sus se potrivesc cu cei de jos, astfel încât aceștia nu sunt vizibili.
  2. Diversitate geografică: Crocodilii se găsesc în diferite părți ale lumii, de la Africa și Asia până în America de Nord și America de Sud. Fiecare specie de crocodil este adaptată mediului său specific, cum ar fi râurile, lacurile sau mările din regiunile respective.
  3. Dimensiuni impresionante: Crocodilii sunt unele dintre cele mai mari reptile de pe Pământ. Cele mai mari specii, cum ar fi crocodilul de apă sărată și crocodilul Nilului, pot ajunge la lungimi de peste 6 metri și pot cântări peste o tonă, conform digi-animalworld.tv.