Sari la conținut
Home » Matrimonialele pentru animale, soluția inedită și amuzantă pentru supraviețuirea speciilor!

Matrimonialele pentru animale, soluția inedită și amuzantă pentru supraviețuirea speciilor!

Matrimonialele pentru animale, soluția inedită și amuzantă pentru supraviețuirea speciilor!

O grădină zoologică din Cincinnati a găsit o metodă specială de a asigura continuitatea speciilor!

O grădină botanică și zoologică din Cincinnati a găsit o metodă total neobișnuită pentru găsirea partenerului perfect pentru animale!

Sistemul de identificare a partenerilor pentru animale a fost descris de directorul grădinii zoologice, Thane Maynard, ca o versiune animală a unui program de matrimoniale:

”Suntem foarte atenți atunci când luăm hotărârea ce animal va fi împerecheat cu un altul, la fel ca în cazul unui site de matrimoniale”, a explicat Maynard.

Programul de împerechere, numit  Species Survival Program – SSP a fost realizat prin cooperare internațională și gestionează mai mult de 450 de specii diferite.

SSP- Programul de supraviețuire a speciilor!

Rezultatul folosirii SSP se vede deja la grădina zoologică din Cincinnati care a cunoscut o creștere spectaculoasă a numărului de pui, inclusiv în cazul unor specii rare cum ar fi trei lemurieni catta, trei pui de tigru malayan, o specie aflată în pericol de dispariție, un panda roșu și un rinocer negru, care a devenit vedetă internațională după ce știrea nașterii sale a fost publicată de presa din toată lumea.

Îngrijitorii trebuie să muncească foarte mult pentru a asigura compatibilitatea dintre animalele alese. Sunt luați în calcul mai mulți factori, precum genetica, nevoile sociale, gradul de interes și capacitatea grădinii zoologice de a găzdui alte animale.

În plus, programul acordă o atenție deosebită arborelui genealogic al animalelor atunci când aleg parteneri deoarece promovarea diversității genetice este foarte importantă:

„Luăm în calcul și dinamica socială a grupurilor. Nu vrem să ajungem să trimitem un animal cine știe  unde și când ajunge acolo să constatăm că nu vrea să fie cu celălalt animale”, a explicat curatorul grădinii zoologice.