Sari la conținut
Home » Lucruri fascinante despre câini pe care nu le știai. Iată cât de benefic este animalul de companie pentru sănătatea noastră

Lucruri fascinante despre câini pe care nu le știai. Iată cât de benefic este animalul de companie pentru sănătatea noastră

Câinele tău este cel mai bun animal de companie din toate timpurile, dar întotdeauna mai este ceva de învățat despre companionii noștri canini. De exemplu, știați că, patrupezii trăiesc alături de oameni de 40.000 de ani? OK, probabil că știați deja asta. Dar noi avem mai multe. Iată câteva fapte unice cu care îți poți impresiona prietenii!

1. Câinii pot adulmeca cancerul

Câinii au un simț al mirosului foarte dezvoltat, iar unii câini pot chiar să detecteze cancerul în respirația, urina și sângele oamenilor. Cercetările au descoperit că ai noștri câini pot detecta cancerul pulmonar cu o rată de acuratețe de 71%, precum și cancerul de prostată cu o rată de acuratețe de 70%.

2. Amprenta nazală a câinelui

Știați că patrupedul dumneavoastră are o amprentă nazală unică? Da, este adevărat! Amprentele nazale sunt la fel ca amprentele umane; sunt unice și pot fi folosite ca identificare pentru animalul de companie. Amprenta nazală este creată de modelul de crestături și marcaje de pe nasul câinelui.

3. Plânsul tău este contagios pentru câine

Ai observat vreodată că atunci când tu bocești, și câinele tău bocește? Probabil că știi că lătratul este contagios printre oameni, dar se pare că este molipsitor și la căței. Acest lucru este valabil mai ales dacă câinele tău are o legătură specială cu tine.

4. Câinii chiar văd (unele) culori

Chiar dacă câinii nu pot vedea atât de mult din spectrul de culori precum oamenii, contrar credinței populare, ei pot vedea în culori. Până în prezent, cercetările au descoperit că pot vedea culori care variază de la maro până la galben, unele nuanțe de gri și câteva nuanțe de albastru.

5. Nasul câinilor de vânătoare ajută la prindrea infractorilor

Simțul olfactiv al câinilor de vânătoare este atât de precis încât rezultatele urmăririi unui câine de vânătoare  pot fi folosite în instanță. Capacitatea lor de urmărire este legendară, iar nasul lor are aproximativ 230 de milioane de celule olfactive!

6. Câinii pot avea laba stângă sau dreaptă

La fel ca și oamenii, câinii pot avea laba stângă sau dreaptă. Numărul de câini cu labă stângă și dreaptă tinde să fie aproximativ același la câinii adulți, dar se poate schimba odată cu vârsta.

7. Câinii îți pot simți emoțiile

Câinii pot nu numai să vă citească limbajul corpului, ci și mirosurile pe care le emanați atunci când vă simțiți fericiți, triști, supărați sau orice emoție intermediară. Acesta este motivul pentru care este atât de important să rămâi calm în preajma câinelui tău în momentele de suferință.

8. Câinii îți pot îmbunătăți sănătatea

Câinele tău poate face mai mult decât să te facă să zâmbești. De asemenea, ei pot ajuta la îmbunătățirea sănătății tale. Potrivit Asociației Americane a Inimii, deținerea unui câine poate reduce stresul, poate scădea tensiunea arterială și chiar te poate ajuta să te protejezi de bolile de inimă.

9. Câinii își fac nevoile în aliniere cu Pământul

Dacă aveți un câine, probabil ați observat că acesta se plimbă în cerc înainte de a-și face nevoile. Există un motiv științific pentru asta. Câinii fac caca și pipi în aliniere cu axa Nord-Sud a Pământului. Acest proces este cunoscut sub numele de magnetorecepție.

10. Câinii au vise

Cercetările arată că câinii au tipare de somn similare cu cele ale oamenilor, inclusiv perioade de somn profund și de mișcare rapidă a ochilor, cunoscute și sub numele de somn REM. În timpul etapei REM, câinii pot avea spasme, își pot mișca labele sau pot face zgomote, ceea ce sugerează că visează. Despre ce credeți că visează câinele dumneavoastră?

Întotdeauna mai sunt multe de învățat despre câinele tău! Cea mai bună parte este că, cu cât știi mai multe, cu atât mai bine veți putea să vă construiți legătura împreună. Vedeți dacă vă puteți surprinde prietenii și familia cu aceste fapte amuzante despre câini și, în același timp, lăsați-l pe cățelul să știe cât de mult îl iubiți.

Întotdeauna sunt mai multe de învățat despre câinele tău! Cea mai bună parte este că, cu cât știi mai multe, cu atât mai bine veți putea să vă construiți legătura împreună. Vedeți dacă puteți să vă surprindeți prietenii și familia cu aceste fapte amuzante despre câini și, în același timp, spuneți-i cățelului cât de mult îl iubiți.