Sari la conținut
Home » Învață-ți pitbullul cum să fie un „bun cetățean” în rândul animalelor de companie. Câteva tehnici de dresaj simple și eficiente

Învață-ți pitbullul cum să fie un „bun cetățean” în rândul animalelor de companie. Câteva tehnici de dresaj simple și eficiente

Fie că vă place sau vă temeți de pit bull terrier, adevărul este că sunt membri iubitori ai familiilor din întreaga lume. Unii sunt câini de canapea, alții sunt ceva mai agili și plini de energie, în timp ce unii lucrează ca și câini de terapie sau de serviciu. Cert este că toți sunt companioni loiali. 

La fel ca în cazul oricărei rase de câini, cheia pentru a vă crește pitbullul ca să fie un bun cetățean canin este să fiți un părinte responsabil. Iată câteva sfaturi despre cum să creșteți un pitbull pentru a fi prietenos cu alți câini.

Dresajul de bază începe acasă

Puteți începe antrenamentul de obediență de bază acasă, învățându-l lucruri elementare „stai jos”, „stai” și să vină când este chemat. Pitbuli sunt câini care învață repede și, la fel ca și alte rase, răspund cel mai bine la dresajul cu întărire pozitivă. Deoarece sunt excelenți în a fi atenți, se descurcă bine cu dresajul cu clicker, o metodă care folosește un sunet de clic pentru a marca un comportament dorit, urmat de o recompensă.

Potrivit experților comportamentali ai AKC, experiențele de socializare ale unui cățeluș în primele trei luni de viață îi vor modela permanent personalitatea viitoare și modul în care va reacționa în mediul înconjurător în calitate de câine adult. Prin expunerea treptată a cățelușului dumneavoastră la o mare varietate de oameni, locuri și situații, veți contribui la formarea unui câine fericit, încrezător și prietenos.

Socializarea unui pitbull adult

Cursurile de socializare a cățelușilor sunt o modalitate excelentă de a vă prezenta cățelușul altor patrupezi într-un mediu sigur. Societatea Veterinară Americană de Comportament Animal consideră că puii ar trebui să participe la cursuri de socializare încă de la vârsta de 7-8 săptămâni. Orientările societății recomandă ca animalul de companie să primească cel puțin un set de vaccinuri, precum și deparazitarea cu cel puțin șapte zile înainte de prima clasă.

Este important să vă socializați pitbullul adult cu alți câini. Prezentați-l cu atenție și încet și asigurați-vă că toate comportamentele de joacă sunt prietenoase și adecvate. Jocul pitbull-ului poate fi incitantă, așa că trebuie să vă supravegheați întotdeauna câinele și să știți când să îl întrerupeți și să îi dați șansa să se liniștească. 

Ca și în cazul altor rase, este posibil ca pitbullii mai în vârstă să nu fie la fel de toleranți cu cei mai tineri și mai activi. Depinde de tine să intervii înainte ca jocul să devină prea dur. Dacă pitbullului mai în vârstă nu-i place să stea fără lesă în preajma câinilor străini, cursurile de dresaj oferă o oportunitate minunată de socializare cu ajutorul unui dresor certificat. Învățați să citiți limbajul corporal al câinelui și nu-l forțați niciodată să interacționeze cu alți patrupezi dacă acest lucru îl face să se simtă inconfortabil, sfătuiesc experții de la pawtracks.com.

Evitați parcurile publice pentru câini

Dresorii profesioniști tind să fie de acord că parcurile publice pentru câini nu sunt cel mai bun loc pentru a socializa câinii. În timp ce majoritatea părinților de animale de companie ar putea fi responsabili și câinii lor bine dresați, există întotdeauna câțiva care nu sunt. 

În loc să mergeți în parc, puteți organiza grupuri de joacă mai mici cu câini bine crescuți care se înțeleg cu pitbull-ul dumneavoastră. Și, bineînțeles, supravegheați întotdeauna timpul de joacă, astfel încât să puteți opri distracția dacă devine prea zgomotoasă.

Nu uitați că, pe lângă dresaj și socializare, pitbull-ul dumneavoastră are nevoie de 35-45 de minute de exerciții fizice zilnice viguroase pentru a-l menține sănătos și fericit. Un pitbull calm, prietenos și bine dresat poate servi drept ambasador și poate ajuta la combaterea prejudecăților și a concepțiilor greșite despre această rasă.